Početna - IZDVOJENO - Sutra predstava “Mrav, mrav, mrav i cvrčak”
web

Sutra predstava “Mrav, mrav, mrav i cvrčak”

Sutra, 07. travnja u  opatijskom Art paviljonu Juraj Šporer prikazuje se predstava za djecu Mrav, mrav, mrav i cvrčak s početkom u 11:00 sati.

“Mrav, mrav, mrav i cvrčak” duhovita je i dinamična glazbena predstava za djecu, nastala na temelju jedne od najpoznatijih Ezopovih basni ‘Cvrčak i mravi’. Putem ovog glumačko-lutkarskog komada koji se koristi animacijom predmeta te teatrom sjena, dijete prati život mrava kroz sva godišnja doba. U predstavi se svira i pjeva uživo. Djeca će upoznati puhački instrument saksofon kroz različite glazbene žanrove. Priča nas istovremeno uči da moramo biti vrijedni, marljivi i radišni poput mrava, ali ponekad i bezbrižni poput Cvrčka. Trebamo pri hvatiti jedni druge u svojim različitostima, sa svim manama i vrlinama i na taj način kreirati suživot. Osnovna ideja jest da se djeci na njima zabavan, bajkovit i primjeren način približi klasična i druge vrste glazbe te instrument saksofon.

Teatar Oz je kazalište za djecu osnovano 2007. godine. Pri Ministarstvu kulture dodijeljen im je, 2012. godine, status profesionalnog neovisnog kazališta. Osnivači kazališta i njegovi umjetnički voditelji su Anton Železnik i Mihaela Sirotnjak Železnik koji okupljaju mlade, profesionalne glumce i autore, samostalne umjetnike, pedagoge, studente, pjesnike i renomirane glazbenike u svrhu stvaranja novih, alternativnih, zanimljivih i kreativnih projekata za djecu i mlade. Iz tvornice mašte Teatra Oz izašlo je šest glumačko-lutkarskih ostvarenja za djecu: ‘Drvo ima srce’, ‘Lažeš, Pinokia!’, ‘Mrav, mrav, mrav i cvrčak’, ‘Cirkus Kumulus’, ‘Pra priče’ i ‘Vilibald na božićnom zadatku’. Posebnost ‘Oza’ je što predstave nastaju iz dugogodišnje iskustvene pedagoške prakse kroz neposredni glazbeno-scenski rad s djecom u odgojno-obrazovnim ustanovama. Teatar Oz mnogi nazivaju i ‘glazbenim’ kazalištem jer posebno njeguje kvalitetu glazbe i izvedbu uživo. Najnoviji projekti vezani su uz ambijentalno kazalište i realizaciju ‘Najmanjeg kazališta na svijetu’ u malom srednjevjekovnom mjestu Brseč.

Cijena ulaznice za dijete u pratnji 1 odrasle osobe: 20,00 kn
Cijena ulaznice za dijete u pratnji 2 odrasle osobe: 40,00 kn
Organizirani dolazak školskih i vrtićkih grupa: ulaz je slobodan

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...