Početna - IZDVOJENO - Novouređeno atletsko igralište Kampus spremno za atletičare
Igraliste
web

Novouređeno atletsko igralište Kampus spremno za atletičare

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i direktor Rijeka Sporta Zlatan Hreljac obišli su novoizgrađene atletske staze i borilišta Atletskog igrališta Kampus u Ulici Slavka Krautzeka na Trsatu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.550.000,00kn bez PDV-a, a investitor je Grad Rijeka, Rijeka sport d.o.o. Novo borilište služit će za treninge do izgradnje atletskog stadiona.

Radovi na uređenju atletskih borilišta na igralištu Kampus započeli su u travnju ove godine. Postavljena je nova podlog na postojeću atletsku stazu, uređen je poligon za bacanje kugle, uređen poligon za skok u vis i skok u dalj, postojeći objekt koji se nalazi u sklopu igrališta preuređen je u spremište opreme, odnosno za priručni fitness, a izgrađen je i kontejner za potrebe kancelarija i garderoba za korisnike.
Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.550.000,00kn bez PDV-a, a investitor je Grad Rijeka, Rijeka sport d.o.o. Radove su izveli G.P.P. MIKIĆ d.o.o., iz Omišlja, i D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, a nadzor je vršio KARLOLINE d.o.o. iz Liča.

Na postojećoj atletskoj stazi izvršena je renivelacija podloge, na koju je položen asfalt, a na asfalt je položen tartan debljine 13 do 14 mm kao završni sloj. Ukupna duljina atletske staze iznosi 291 m, a prosječna širina atletske staze iznosi 5,5 m. Na atletskoj stazi su ucrtane četiri staze, a za disciplinu 100 m, ucrtana je i peta staza. Izveden je i zaseban sustav oborinske odvodnje i izgradnja upojnih bunara.
Na zelenim površinama igrališta uredio se poligon za bacanje kugle, a pri uređenju poligona za skok u vis i skok u dalj, izradilo se zaletište od tartana. Tijekom uređenja, na asfaltiranom igralištu namijenjenom igranju košarke, rukometa i malog nogometa, obilježene su crte postojećih igrališta te su popravljeni golovi i koševi. Dimenzije igrališta su zadržane u ranije postojećim gabaritima, 70 x 22 m, a nije se mijenjao ni postojeći javni WC.

Ukupno šest kontejnera smješteno je u južnom dijelu lokacije; od toga su dva u funkciji kancelarija, a po dva u funkciji muške i ženske garderobe s tuševima. Dodatno je unaprijeđena i postojeća javna rasvjeta, te su time poboljšani uvjeti za održavanje večernjih treninga. Uređenjem ovog igrališta bitno je poboljšana rekreacijska i sportska infrastruktura na području Vojaka i Trsata, odnosno u neposrednoj blizini Kampusa.

Igralište će u rekreacijske svrhe kao i do sada koristiti građani, a ono će, po započinjanju izgradnje nogometnog stadiona na Kantridi, služiti atletskim klubovima kao lokacija na kojoj će izvoditi svoje programske aktivnosti do izgradnje Atletskog stadiona u sklopu Kampusa. Građani će tijekom srpnja i kolovoza moći koristiti igralište za svoje rekreativne potrebe bez ograničenja, a kasnije će se uspostaviti satnica korištenja. Kako je naveo direktor Rijeka Sporta Zlatan Hreljac, vožnje biciklom, motorima ili šetnja pasa na novom borilištu neće biti dozvoljeni.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je prigodom obilaska kazao se u uređenje ovog igrališta krenulo radi poboljšanja uvjeta za rekreaciju građana na postojećem igralištu, ali i zbog činjenice da će početkom gradnje novog stadiona na Kantridi atletičari ostati bez prostora za trening.

„Uređenjem ovog borilišta, stvorili smo uvjete za trening osnovnih atletskih sportova do izgradnje novog atletskog stadiona koji će se graditi također na području Kampusa. Novi će atletski stadion imati osam staza i tribine za 1500-2000 gledatelja, a u sredini će imati nogometno igralište. Osim za trening atletičara poslužit će i za rekreaciju studenata. Gradnja atletskog stadiona mogla bi početi iduće godine, odnosno kada zatvorimo financijsku konstrukciju“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...