Početna - IZDVOJENO - Oaza wellnessa u ožujku predstavlja uzbudljiv program za buđenje uma, duha i tijela
foto: Grad Opatija

Oaza wellnessa u ožujku predstavlja uzbudljiv program za buđenje uma, duha i tijela

U manifestaciji sudjeluje sedamnaest wellness & spa centara, poliklinika i zdravstvenih institucija koje su pripremili posebne programe i pogodnosti, a novost ovogodišnjeg događanja jest Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će posjetiteljima omogućiti dan ispunjen aktivnostima i inovativno upoznavanje najveće kvarnerske planine.

Spoj jedinstvene mješavine morske i planinske klime, izvrsnost u zdravstvenom turizmu te status kraljevskog lječilišta dug  127 godina omogućili su Opatiji poziciju jedne od ključnih wellness destinacija u regiji. Posebna prilika posjetiteljima za isprobavanje opatijske ponude pruža se u ožujku zahvaljujući cjelomjesečnoj manifestaciji „Oaza wellnessa“ koja predstavlja suvremenu ponudu brojnih wellness & spa centara, tradicionalne, moderne i egzotične zdravstvene usluge, kao i brojne aktivnosti osmišljene s namjerom buđenja uma, duha i tijela nakon dugog „zimskog sna“.

Novost među programima je Dan otvorenih vrata Parka prirode Učka koji će se održati u subotu 12. ožujka. Opatijska turistička zajednica u suradnji  JU „Park Prirode Učka“, Klubom za sportsku rekreaciju „Gorovo“ i Planinarskim društvom „Opatija“ te uz potporu Saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ i Zajednicu sportova PGŽ, predstavit će uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine. Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje staza i poznatih atrakcija poput fontane Voda Josipa II. i čudesne Vele drage te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će i dvosatna ruta upoznavanja Učke električnim biciklima, kao i stručna predavanja Spa Wellness Akademije  Učilišta Lovran u Planinarskom domu „Poklon“ na teme poput disanja i autogenog treninga i aromatičnih mirisnih suvenira, uz degustaciju zdravih napitaka. Svi programi su potpuno besplatni, uz osiguran prijevoz za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju, kao i povratak s Učke za sudionike pohoda uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZ Opatija 271-310 do 9. ožujka.

Tjedan dana kasnije, u subotu 19. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata zdravlja i wellnessa u Villi Angiolini, uz stručna predavanja o svjetskim wellness trendovima, suvremenim tretmanima i tehnikama, ali i aktivni programi poput sporstke rekreacije, šetnji lungomarem, aerobica i zumbe. Istog se dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održava se i dio programa Dana kamelija, cvjetnog simbola Opatije, uz prigodnu prodaju sadnica i suvenira.

U manifestaciju „Ožujak – oaza wellnessa“ uključeni su Thalasso Wellness Centar, Tantra Spa & Beauty Grand hotela Adriatic, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis hotela Navis, Studio za masažu i njegu tijela „Noa“, Poliklinika „Smile“, Poliklinika „Markušić“, Poliklinika „Medico“ i  Smile studio Kovačević Mikšić iz Rijeke, Spa & Beauty centar hotela Bristol, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness Oaza hotela Mozart, Wellness Centar hotela Savoy, Turistička agencija Katarina Line i Spa Wellness Akademija iz Lovrana, a svi su za posjetitelje pripremili posebne pogodnosi, popuste te promotivne aktivnosti.

Ideja ove manifestacije temeljena je na dugoj povijesti Opatije kao lječilišne destinacije, i suvremenim dostignućima zdravstvenih ustanova i wellness centara kao nadogradnji te stoljetne tradicije, vezane uz 4. ožujak 1889. godine kada je Opatija proglašena službenim kraljevskim klimatskim lječilištem, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...