Početna - IZDVOJENO - Obavijest građanima: Snimanje utakmice i regulacija prometa na Rujevici
policija-rotirka
ilustracija

Obavijest građanima: Snimanje utakmice i regulacija prometa na Rujevici

U nedjelju, 18. rujna s početkom u 19 sati na stadionu HNK „Rijeka“ na Rujevici odigrat će se nogometna utakmica 9. kola MAXtv Prve lige između HNK „Rijeke“ i GNK „Dinamo“ iz Zagreba.

Na utakmici se očekuje veći broj gledatelj, a kako je prethodno navedena nogometna utakmica visokog sigurnosnog rizika, temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača. Policijski službenici i organizator javnog okupljanja provodit će mjere i aktivnosti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Građanima koji će na utakmicu dolaziti svojim vozilima preporuča se korištenje mogućnosti parkiranja na državnoj cesti DC427 (u izgradnji), od čvora Hosti u smjeru Štefana, gdje će promet regulirati policijski službenici prometne policije. Također, parkiranje će biti dozvoljeno i u zoni stadiona sukladno uputama prometne policije i organizatora, a prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Mole se građani da se pridržavaju uputa policijskih službenika te svoja vozila ne zaustavljaju i ne parkiraju na mjestima gdje je to Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno. U slučaju odbijanja postupanja po uputama službenih osoba vozači će biti sankcionirani, a vozila koja budu ometala prometovanje bit će uklonjena pomoću specijalnog vozila („pauk“).

Za dolazak do stadiona građanima se također preporuča i korištenje javnoga prijevoza, i to linije 7a.

Kako bi ova utakmica protekla u dobrom sportskom ozračju na zadovoljstvo sudionika i građana, policijski službenici će poduzimati odgovarajuće mjere i radnje radi osiguranja normalnog i sigurnog odvijanja prometa te povoljnog stanja javnog reda i mira.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...