Početna - IZDVOJENO - Obavijest o prometu tijekom produženog vikenda
pojačan promet
web

Obavijest o prometu tijekom produženog vikenda

Kako Međunarodni praznik rada – 1. svibnja ove godine pada u petak za očekivati da će veliki broj građana spojiti praznik s vikendom te produženi vikend iskoristiti za putovanja unutar  Hrvatske ili prema inozemstvu. Ujedno se zbog dolaska stranih ili hrvatskih državljana koji žive i borave u inozemstvu očekuje pojačani promet, kako na cestama, tako i na graničnim prijelazima.

Znatnije povećanje intenziteta prometa vozila očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima u četvrtak 30. travnja na autocestama i državnim cestama koje vode prema moru, kao i na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom te u poslijepodnevnim  i večernjim satima u nedjelju 3. svibnja, u obrnutom smjeru.

Tijekom ovog razdoblja policija će poduzimati pojačane mjere i aktivnosti u cilju što bolje protočnosti i sigurnosti prometa na cestama, u blizini i na području graničnih prijelaza, kao i u pravcu mjesta gdje će biti održavane proslave 1. svibnja te druga javna okupljanja. Napominjemo da će  tijekom tradicionalne proslave 1. svibnja u Ronjgima biti poseban režim prometa u Viškovu, na dionici od groblja do mjesta Ronjgi  te će se promet odvijati samo u jednom smjeru.

Nadalje, 1. svibnja (petak) u vremenu od 13 do 23 sata na području Policijske uprave primorsko goranske održava se prvi dio međunarodnog natjecanja „24. rally Opatija 2015“. Natjecanje se održava na dijelu županijske ceste br. 5016, od kraja mjesta Ružići do  početka mjesta Breza te će ova dionica od 13 do 17 sati, biti zatvorena za sav promet (osim za vozila organizatora i sudionika natjecanja). Također,  dionica ŽC 5016 od skretanja za naselje Poljane, prije mjesta Ružići te kroz naselje Breza do križanja sa ŽC 5017, bit će zatvorena od 17 do 23 sata. Obzirom na duži period zatvaranja prometnice policija će kontrolirano propuštati promet lokalnog stanovništvo. Drugi dio natjecanja nastavlja se 2. svibnja u 8,30 sati, sa startom u mjestu Mune te se najvećim dijelom odvija na području Istarske županije.

U subotu, 2. svibnja na Preluku se očekuje oko 300 vozača mopeda i motocikala s područja Primorsko-goranske županije, koji sudjeluju u projektu „Karavana za život – bikeri na cesti“  što se  održava istog dana u Zagrebu na Sportsko-rekreacijskom centru Jarun.

Polazak svih okupljenih sudionika u pravcu Zagreba, predviđen je u 9 sati s prostora Preluka kroz centar Rijeke, slijedećom trasom: Preluk-Opatijska-Istarska-Liburnijska-Zvonimirova-Krešimirova- Riva-Ivana Zajca-DC-404-Cindrićeva-M.S.Tvrdog-Strossmayerova-Titov trg-Franje Račkog-Grobnička cesta-Svilno-Čavle-Kikovica.

Kako su tijekom prolaska sudionika „Karavane za život – bikeri na cesti“  mogući zastoji u prometu, sve građane koji se zateknu na navedenoj trasi molimo za strpljenje i pridržavanje naredbi policijskih službenika na terenu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...