Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje 20 obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja”, Kostrena
oluja

Obilježavanje 20 obljetnice vojno redarstvene akcije “Oluja”, Kostrena

Otvaranjem izložbe „Garda Hrvatska“ i predavanjem „Domobranstvo u Domovinskom ratu“, u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji u Kostreni, započeo je doista bogat program obilježavanja 20 obljetnice vojno- redarstvene akcije Oluja. Tijekom vikenda održan je plivački maraton u organizaciji KPA Kostrena i dvodnevni malonogometni turnir čiji je organizator Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Kostrena (UDVDR ogranak Kostrena), a sportsko druženje nastavilo se u nedjelju i ponedjeljak na terasi Narodne čitaonice gdje je održano natjecanje u briškuli i trešeti i šahovski turnir. Likovna udruga Veli pinel izložila je svoje radove posvećene Oluji koje su donirane Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Kostrena.

Dan uoči obljetnice položeni su vijenci na središnji križ u Sv. Barbari, na spomenik hrvatskim braniteljima A bojne te na grobove hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. U Sportskoj dvorani Kostrena održan je turnir u stolnom tenisu dok je u Narodnoj čitaonici u Svetoj Luciji održano predavanje o oružju korištenom u Oluji i predstava „Kvadri barba Zorana Kompanjeta“.

Dan domovinske zahvalnosti obilježila je procesija i svečana misa te polaganje vijenaca na središnji križ u Svetoj Luciji te na spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Uz svečani govor općinske načelnice Mirele Marunić i predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Kostrena, gospodina Franje Božinovića,  na terasi Narodne čitaonice u Sv. Luciji  dodijeljene su plakete obiteljima poginulih i umrlih braniteljima i 100-postotnim invalidima. Organizator proslave obilježavanja 20 obljetnice VRA Oluja je Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Kostrena.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...