Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje dana darovitih učenika
web

Obilježavanje dana darovitih učenika

Centar za poticanje darovitosti, Društvo roditelja darovite djece “Lodur” i Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, a u suradnji s vrtićima, školama i kulturnim institucijama, u razdoblju od 21. do 28. ožujka nizom aktivnosti obilježava Dan darovitih učenika. Na taj način se želi senzibilizirati javnost o potrebi uvođenja sustavne brige o darovitim pojedincima, prije svega u obrazovnom sustavu.

Program obilježavanja obuhvaća predavanja, radionice, igraonice, predstavljanja, stručni skup na različitim lokacijama Rijeci.  Aktivnosti su namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima, djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, mladima, ali i svim zainteresiranima. U program obilježavanja uključili su se vrtići, škole, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Prirodoslovni muzej, Dom mladih Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka – Dječji odjel Stribor, Bridge klub te Škola stranih jezika Lingue.

Tjedan obilježavanja Dana darovitih učenika u Rijeci započeo jeu subotu ujutro u  Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci gdje se, pod vodstvom Laure Herceg, mag.educ.art , Milice Đilas, muzejske pedagoginje, Nives Papandopulo, prof. i Gordana Matijević Laginja, prof. akademske slikarice, te  uz pomoć učenika 3.razreda Aranžersko scenografskog dizajna održala LIADO Radionica „Mladi u muzeju“. Sudionici radionice subili  polaznici LIADO-a i drugi zainteresirani učenici osmih razreda koji pokazuju poseban senzibilitet za likovno stvaralaštvo.

Jedan od glavnih programa u sklopu obilježavanja je  stručni skup “Otkrivanje i rad s darovitima – prikaz slovenskog modela”, koji će se održati danas 23. ožujka u Gradskoj vijećnici, Korzo 16. Kako je kazala predsjednica Centra za poticanje darovitosti Jasna Arrigoni, bit će to odlična prilika za upoznavanje sa slovenskim modelom rada s darovitima, u kontekstu činjenice da u Hrvatskoj, unatoč svim naporima, i dalje ne postoji sustavni rad s darovitom djecom. Učitelji nemaju nikakvu zakonsku obvezu, niti pravilnik koji bi im pomogli u neposrednom radu s darovitima, već sve ovisi o školi i senzibilitetu nastavnika.

Ostatak programa provjerite OVDJE.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...