Početna - IZDVOJENO - Bacači sjenki: filmska radionica za djecu i mlade
web

Bacači sjenki: filmska radionica za djecu i mlade

Zagrebačka multimedijalna organizacija Bacači sjenki dolazi u Rijeku te pozivaju riječke osnovnoškolce i njihove roditelje da uskrsnje praznike provedu zajedno na filmskoj školi Frooom.
Iza naziva Frooom krije se radionica koju Bacači sjenki organiziraju od 2012., a koja djeci u dobi od 9 do 12 godina u grupi do 16 članova kroz igru i kreativnost otkriva što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma. Svojim neposrednim pristupom, praćeni renomiranim “multimedijalcima”, montažerima, snimateljima i psiholozima, Bacači sjenki osnovnoškolcima nude mnoštvo zabave, kritički uvid u svijet filmskog stvaralaštva te, kao šećer na kraju, zdrav topli obrok. Radionica svakodnevno traje od 9 do 15 sati, a tijekom pet dana djecu uči kako kroz jedan popularni medij naučiti promatrati detalje te stvarati poglede na svijet iz nekih drugih – svih mogućih – kutova!
Na Frooom-u se igra, diskutira, gleda filmove, uči o kadrovima, perspektivama i montaži te crta i snima! Zajedno se stvara nove gradove i svjetove, otkriva filmsku magiju te gleda filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu. A osim toga, na Frooom-u se organiziraju dvije filmske projekcije za javnost.
UTORAK, 31.3.2015.
Kekec, igrani film c/b, 1951., r. Jože Gale
ČETVRTAK, 2.4.2015.
Imam dve mame i dva tate, igrani film u boji, 1968., r. Krešo Golik

Javite nam se na broj telefona +385 98 982 93 47

ili na e-mail adresu bacaci.sjenki@gmail.com te osigurajte svom djetetu mjesto na ovogodišnjem Frooom-u! Radionica je svakako potpuno besplatna.

Voditelji: Boris Bakal, Anja Pletikosa, Vedran Senjanović, Mirko Bogosavac, Nikša Marinović i dr.

Uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra HAVC i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te Filmaktivom iz Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...