Početna - IZDVOJENO - Bacači sjenki: filmska radionica za djecu i mlade
web

Bacači sjenki: filmska radionica za djecu i mlade

Zagrebačka multimedijalna organizacija Bacači sjenki dolazi u Rijeku te pozivaju riječke osnovnoškolce i njihove roditelje da uskrsnje praznike provedu zajedno na filmskoj školi Frooom.
Iza naziva Frooom krije se radionica koju Bacači sjenki organiziraju od 2012., a koja djeci u dobi od 9 do 12 godina u grupi do 16 članova kroz igru i kreativnost otkriva što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma. Svojim neposrednim pristupom, praćeni renomiranim “multimedijalcima”, montažerima, snimateljima i psiholozima, Bacači sjenki osnovnoškolcima nude mnoštvo zabave, kritički uvid u svijet filmskog stvaralaštva te, kao šećer na kraju, zdrav topli obrok. Radionica svakodnevno traje od 9 do 15 sati, a tijekom pet dana djecu uči kako kroz jedan popularni medij naučiti promatrati detalje te stvarati poglede na svijet iz nekih drugih – svih mogućih – kutova!
Na Frooom-u se igra, diskutira, gleda filmove, uči o kadrovima, perspektivama i montaži te crta i snima! Zajedno se stvara nove gradove i svjetove, otkriva filmsku magiju te gleda filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu. A osim toga, na Frooom-u se organiziraju dvije filmske projekcije za javnost.
UTORAK, 31.3.2015.
Kekec, igrani film c/b, 1951., r. Jože Gale
ČETVRTAK, 2.4.2015.
Imam dve mame i dva tate, igrani film u boji, 1968., r. Krešo Golik

Javite nam se na broj telefona +385 98 982 93 47

ili na e-mail adresu bacaci.sjenki@gmail.com te osigurajte svom djetetu mjesto na ovogodišnjem Frooom-u! Radionica je svakako potpuno besplatna.

Voditelji: Boris Bakal, Anja Pletikosa, Vedran Senjanović, Mirko Bogosavac, Nikša Marinović i dr.

Uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra HAVC i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te Filmaktivom iz Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...