Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje svjetskog dana Down sindroma
web

Obilježavanje svjetskog dana Down sindroma

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 će u subotu, 21. ožujka od 10:00 do 18:00 sati na štandu na Korzu prodavati radove svojih članova i volontera, dok će se u 13:00 sati u Art-kinu Croatia premijerno prikazati hrvatski dokumentarac “Lijepo mi je s tobom, znaš” mlade redateljice Eve Kraljević, koja je snimila priču o svojoj sestri koja ima sindrom Down.

Mlada redateljica Eva Kraljević iskreno i hrabro snimila je portret svoje sestre Mije koja ima sindrom Down, stvorivši predivnu i toplu priču o sestri i njihovom odnosu. Ne čudi stoga da je film “Lijepo mi je s tobom, znaš” na ovogodišnjem Zagrebdoxu nagrađen 1. nagradom publike. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je riječkoj udruzi za sindrom Down.
Nakon filma u atriju Art kina bit će i čajanka i druženje povodom Svjetskog dana sindroma Down.

Na službeni početak proljeća, 21. ožujka obilježava se i Svjetski dan Down sindroma. Datum 21. 3. predstavlja 3 kopije 21. kromosoma što je genetska specifičnost osoba sa sindromom Down. Tim povodom oblače se rasparene, šarene čarape koje simboliziraju našu različitost, a različitosti čine svijet šarenijim i veselijim mjestom. Ova jednostavna simbolika pomaže senzibiliziranju i osvještavanju društva o osobama s Down sindromom.

“Pozivamo vas da u subotu 21.3. obučete rasparene čarape, navratite na Korzo do štanda udruge Rijeka 21 i svakako pogledate dirljivi film ‘Lijepo mi je s tobom, znaš’ u Art-kinu u 13h,” stoji u pozivu članova Udruge za sindrom Down – Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...