Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje svjetskog dana Down sindroma
web

Obilježavanje svjetskog dana Down sindroma

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 će u subotu, 21. ožujka od 10:00 do 18:00 sati na štandu na Korzu prodavati radove svojih članova i volontera, dok će se u 13:00 sati u Art-kinu Croatia premijerno prikazati hrvatski dokumentarac “Lijepo mi je s tobom, znaš” mlade redateljice Eve Kraljević, koja je snimila priču o svojoj sestri koja ima sindrom Down.

Mlada redateljica Eva Kraljević iskreno i hrabro snimila je portret svoje sestre Mije koja ima sindrom Down, stvorivši predivnu i toplu priču o sestri i njihovom odnosu. Ne čudi stoga da je film “Lijepo mi je s tobom, znaš” na ovogodišnjem Zagrebdoxu nagrađen 1. nagradom publike. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je riječkoj udruzi za sindrom Down.
Nakon filma u atriju Art kina bit će i čajanka i druženje povodom Svjetskog dana sindroma Down.

Na službeni početak proljeća, 21. ožujka obilježava se i Svjetski dan Down sindroma. Datum 21. 3. predstavlja 3 kopije 21. kromosoma što je genetska specifičnost osoba sa sindromom Down. Tim povodom oblače se rasparene, šarene čarape koje simboliziraju našu različitost, a različitosti čine svijet šarenijim i veselijim mjestom. Ova jednostavna simbolika pomaže senzibiliziranju i osvještavanju društva o osobama s Down sindromom.

“Pozivamo vas da u subotu 21.3. obučete rasparene čarape, navratite na Korzo do štanda udruge Rijeka 21 i svakako pogledate dirljivi film ‘Lijepo mi je s tobom, znaš’ u Art-kinu u 13h,” stoji u pozivu članova Udruge za sindrom Down – Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...