Početna - IZDVOJENO - Obilježen Dan zavoda za hitnu medicinu PGŽ
hitna

Obilježen Dan zavoda za hitnu medicinu PGŽ

Hitna medicina u Hrvatskoj postoji već 123 godine, a datum na koji je osnovana – 14. siječnja, obilježava se kao Dan Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije. Tim povodom jučer je u Vili Antonio održana svečanost na kojoj su predstavljeni rezultati rada Zavoda u 2016. godini te su se dodijelile zahvalnice djelatnicima koji su tijekom prošle godine otišli u mirovinu.

Tom prilikom premijerno je predstavljeno jedinstveno terensko vozilo za rad u zimskim i snježnim uvjetima i prikolica, tj. jedinica za velike nesreće.

Prvu hitnu medicinsku službu u Hrvatskoj osnovao je u Opatiji barun dr. Jaromir von Mundy upravo 14. siječnja 1894. godine, inače jedan od osnivača prve takve službe na svijetu, koja je samo 13 godina prije Opatije osnovana u Beču.

Uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davora Vukobrata, prisutnima su se pozdravnim govorom obratile i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Marina Gašparić, zamjenica ravnateljice HZHM Ingrid Bošan-Kilibarda, te u ime Primorsko-goranske županije pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...