Početna - IZDVOJENO - Obilježeno 3. godine rada riječkog Hospicija i Udruge Nada
hospicij

Obilježeno 3. godine rada riječkog Hospicija i Udruge Nada

U riječkom Hospiciju “Marija Kozulić“ obilježena je treća godišnjica njegova rada, te dvadeseta obljetnica postojanja Udruge „Nada“ koja okuplja žene operiranih grudi. Riječki hospicij prva je ustanova palijativne zdravstvene skrbi u Republici Hrvatskoj. Njegov osnivač je Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Riječki Hospicij “Marija Kozulić“ ustanova je palijativne zdravstvene skrbi, cjelovite skrbi za one čija bolest više ne reagira na postupke liječenja. Stacionarna palijativna skrb namijenjena je umirućima, tj. onima kojima prema prosudbi liječničkog tima preostaje još najviše tri mjeseca života. Riječki hospicij je prvi hrvatski hospicij, čiji je osnivač Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Udruga žena operiranih dojki Nada obilježava dvadeset godina djelovanja. Cilj Udruge je kroz svoj rad okupiti, educirati i pružiti psihološku, pravnu, logističku, humanitarnu pomoć i fizioterapiju što većem broju žena oboljelih i liječenih od raka dojke kao i njihovim obiteljima i drugim zainteresiranim osobama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Općinsko vijeće Općine Lovran krajem mjeseca održat će svoju 40. sjednicu, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i ...