Početna - IZDVOJENO - Objavljena snimka sumnjivaca kojisu nacrtali svastiku na Poljudu
poljud sumnjivci
web

Objavljena snimka sumnjivaca kojisu nacrtali svastiku na Poljudu

Objavljena je snimka s Poljuda na kojoj nepoznate osobe preskaču okradu stadiona i ulaze unutra. Iste osobe sumnjiče se za iscrtavanje svastike na travnjaku.

Iz policije mole građane za pomoć, ako imaju bilo kakve informacije o osobama s priložene video snimke.

“Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona ‘Poljud’ u Splitu uočen simbol svastike, objavljujemo videozapise, koji su snimljeni u noći 8/9. lipnja 2015. Na snimkama se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u vezu s navedenim događajem.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste PU splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr“, stoji na YouTube kanalu MUP-a.

Kukasti križ koji je na travnjaku Poljuda osvanuo sredinom lipnja, u vrijeme utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije, u srijedu je uklonjen, a već u četvrtak bi na taj dio travnjaka trebala stići nova trava koja će pokriti rupu nastalu nakon tretiranja, doznaje se u Hajduku.

Posao sanacije travnjaka dobila je tvrtka “Jadro”, čiji su djelatnici u srijedu obavili sve radnje na stadionu, a u četvrtak će postaviti dio trave na tom desetmetarskom komadu travnjaka.

Glasnogovornik HNK-a Hajduk Alen Orlić potvrdio je da je sanacija na mjestu gdje je bio kukasti križ započela, te najavio da će vrlo skoro travnjak biti obnovljen.

“Tvrtka ‘Jadro’ je sanirala dio travnjaka na kojem je bio iscrtan nacistički simbol, što se dosad nije moglo napraviti zbog održavanja Ultra Europe Festivala na Poljudu, no nakon njegova završetka odmah se pristupilo sanaciji”, rekao je Orlić. Ostatak poljudskog travnjaka je nakon Ultre sasvim dobro očuvan, pa neće biti potrebe za izmjenom.

Splitski kukasti križ poprilično je podigao prašinu u javnosti, o njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji, a Hrvatski nogometni savez još uvijek čeka kaznu zbog tog incidenta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...