Početna - GOSPODARSTVO - Objavljene ocjene Instituta za javne financije

Objavljene ocjene Instituta za javne financije

Ocjene za transparentnost proračuna jedinica lokalne samouprave

  Institut za javne financije 3. srpnja 2019. predstavio je rezultate petoga ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih općina, gradova i županija. Prosječna proračunska transparentnost, mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama (godišnji izvještaj, izglasani proračun, polugodišnji izvještaj, prijedlog proračuna, proračunski vodič), u ovom ciklusu na razini države iznosi 3,9 od mogućih 5. 

U istraživanju Instituta za javne financije Grad Opatija je ove godine dobio četvorku za transparentnost proračuna, a do sada je dobivao petice. Grad Opatija je od Instituta za javne financije zatražio podatke o obavljenom istraživanju, s upitom zašto objavljeni vodič za građane nije uzet u obzir, iako je istraživanje trajalo do kraja ožujka ove godine. Grad Opatija za 2019. godinu nije dobio maksimalnu ocjenu (5) zbog formalnog razloga, odnosno zato što je Proračunski vodič za građane za 2019. objavljen 28. veljače ove godine, a Institut je sadržaj stranice analizirao 21. veljače 2019.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...