Početna - IZDVOJENO - Foto: Obješen prvi ovogodišnji pust u Žejanama
Foto_ afs Franjo Slavić

Foto: Obješen prvi ovogodišnji pust u Žejanama

Jučer su Žejanski zvončari na minusu i u kratkim rukavima odzvonili svojim zvonima u čast tri kralja, mudraca i tako otvorili vrijeme Pusta u gornjim krajevima . Uz Žejane i Mune su započele ovo tzv. peto godišnje doba jučer u prvim satima dana tri mudraca, a ostatak Matulja i Liburnije maškare započinju  zvukom Antonjskog roga 17. siječnja. Tako je zvukom zvona par minuta nakon što je sat otkucao ponoć završeno blagdansko vrijeme, a započelo je ono najluđe, maškarano!

Tako je uz zvukove gitare i šarenu i veselu ekipu podignut pust, Recesko koji će biti kriv za sve nedaće koje će se zbiti do kraja ovog maškaranog doba, a osim domaćih stanovnika na ovom događanju skupilo se i mnoštvo iz cijele Liburnije, ljubitelji pusnih običaja,  a zabava je bila kroz cijeli jučerašnji dan. Predsjednik kulturne udruge “Žejanski zvončari” Mauro Doričić, pozdravio je sve okupljene skupa s Eni Šebalj, zamjenicom načelnika općine Matulji.

Svi su se zabavljali uz grupu Fiesta pod šatorom na školskom igralištu, a nakon zabave u Žejanama svi su otišli na otvorenje u Mune.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...