Početna - GOSPODARSTVO - Obnovljivi izvori energije za građane Kastva
Kastav iz zraka
foto: web

Obnovljivi izvori energije za građane Kastva

“Zelena energija u mom domu” naziv je projekta koji Primorsko-goranska županija provodi u suradnji s jedinicama lokalne samouprave na području županije pa tako i Grad Kastav sudjeluje u sufinanciranju korištenja obnovljivih izvora energije, a sve kako bi se fizičkim osobama omogućilo subvencioniranje nabave sustava za obnovljive izvore energije.
Predmet sufinanciranja je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, te sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na biomasu u kućanstvima. Pod biomasom podrazumijevaju se sječka i peleti.
Temeljem javnog natječaja iz 2011. godine, pravo na subvencioniranje dobile su četiri fizičke osobe, 2012. pet osoba, dok su 2013. godine pravo ostvarile čak 22 osobe sa područja Grada Kastva.
Grad Kastav zalaže se za obnovljive izvore energije te, dugoročno gledano, ovakva ulaganja i subvencioniranja građana itekako su isplativa, s ciljem bolje budućnosti.
Kroz ovaj projekt cilj je kontinuirano raditi na očuvanju okoliša.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Posjet ukrajinskog izaslanstva Opatiji

Gradonačelnik Fernando Kirigin, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i predsjednica Gradskog vijeća Neva Slani primili su visoko izaslanstvo Ukrajine u kojem su bili NJ.E. Vasyl Kyrylych, veleposlanik ...