Početna - IZDVOJENO - Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena opasnija pirotehnika
petarde
Foto: MUP

Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena opasnija pirotehnika

Od 27.12. pa sve do 1. siječnja dozvoljena je upotreba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda.

Budite na oprezu kako zabava ne bi prerasla u tragediju.

Pirotehnička sredstva treba kupovati samo u ovlaštenim trgovinama, pridržavati se uputa za upotrebu, provjeriti rok valjanosti te ni u kojem slučaju inicirati ponovno paljenje niti kombinirati različita pirotehnička sredstva kako bi dobili nešto „svoje“ ili izrađivati pirotehniku koristeći upute s interneta.

MUP već godinama provodi akciju “Mir i dobro” kojoj je cilj povećanje sigurnosti građana zbog povećane uporabe pirotehničkih sredstava i pucanja iz vatrenog oružja.

Lani ozlijeđene 32 osobe

Prošle godine tijekom blagdana ozlijeđene su 32 osobe, od čega 18 teže. Propucano je 18 objekata, a policija je oduzela 122 komada oružja, 6.176 komada streljiva, 5 kilograma eksploziva, 81 komad raznih eksplozivnih sredstava te 13.278 komada pirotehničkih sredstava.

“Apeliramo na sve u odgojno-obrazovnom procesu, kao i na roditelje da pirotehnička sredstva budu primjerena dobi djece i da ih djeca ne upotrebljavaju bez njihova nadzora”, naglasio je Stjepan Cavrić, voditelj Odjela za osiguranja javnih okupljanja.

Rezultati prijašnjih akcija “Mir i dobro”, koje se provode od 1993. godine, pokazuju kako se inkriminirane radnje građana iz godine u godinu smanjuju, a primjerice u Policijskoj upravi zagrebačkoj posljednjih pet godina nema smrtno stradalih osoba.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...