Početna - IZDVOJENO - Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena opasnija pirotehnika
petarde
Foto: MUP

Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena opasnija pirotehnika

Od 27.12. pa sve do 1. siječnja dozvoljena je upotreba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda.

Budite na oprezu kako zabava ne bi prerasla u tragediju.

Pirotehnička sredstva treba kupovati samo u ovlaštenim trgovinama, pridržavati se uputa za upotrebu, provjeriti rok valjanosti te ni u kojem slučaju inicirati ponovno paljenje niti kombinirati različita pirotehnička sredstva kako bi dobili nešto „svoje“ ili izrađivati pirotehniku koristeći upute s interneta.

MUP već godinama provodi akciju “Mir i dobro” kojoj je cilj povećanje sigurnosti građana zbog povećane uporabe pirotehničkih sredstava i pucanja iz vatrenog oružja.

Lani ozlijeđene 32 osobe

Prošle godine tijekom blagdana ozlijeđene su 32 osobe, od čega 18 teže. Propucano je 18 objekata, a policija je oduzela 122 komada oružja, 6.176 komada streljiva, 5 kilograma eksploziva, 81 komad raznih eksplozivnih sredstava te 13.278 komada pirotehničkih sredstava.

“Apeliramo na sve u odgojno-obrazovnom procesu, kao i na roditelje da pirotehnička sredstva budu primjerena dobi djece i da ih djeca ne upotrebljavaju bez njihova nadzora”, naglasio je Stjepan Cavrić, voditelj Odjela za osiguranja javnih okupljanja.

Rezultati prijašnjih akcija “Mir i dobro”, koje se provode od 1993. godine, pokazuju kako se inkriminirane radnje građana iz godine u godinu smanjuju, a primjerice u Policijskoj upravi zagrebačkoj posljednjih pet godina nema smrtno stradalih osoba.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...