Početna - IZDVOJENO - “Od putnika do turista i od domaćina do iznajmljivača: Pioniri turizma na Jadranu”.
Vila Angiolina
web

“Od putnika do turista i od domaćina do iznajmljivača: Pioniri turizma na Jadranu”.

Nova velika ljetna izložba u Hrvatskom muzeju turizma:

Od putnika do turista i od domaćina do iznajmljivača: Pioniri turizma na Jadranu, petak, 10.7.2015.

Neosporno je da turizam stubokom mijenja izgled i funkcioniranje donedavno mirnih, malih, mahom tradicionalnih lokalnih zajednica i da se različitim generacijama, ali i različitim karakterima i nije uvijek bilo lako prilagoditi novonastalim uvjetima.

  • Upravo preokret od privatnog koncepta primanja gostiju do profesionalnog bavljenja turizmom ona je točka kroz koju smo ovom izložbom donijeli, još jednu od mogućih, priča o povijesti turizma, izjavila je Katarina Mažuran Jurešić, ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma.

Ispričali su je kroz svoje privatne, obiteljske, vrlo osobne i time vrlo istinite uspomene, članovi obitelji iz triju malih mjesta: Lumbarde, Stare Novalje i Žuljane. Ova su tri mjesta odabrana upravo stoga što nisu velika turistička središta i baš zato je u njima još uvijek danas vidljiv sam proces pripuštanja putnika u svoje kuhinje, u svoje živote, u svoj način svakodnevice. Ne sumnjamo da će posjetitelji izložbe u ovim pričama prepoznati i poneku svoju uspomenu.

Autori izložbe su članovi Umjetničke organizacije Petikat, i to: koncept i oblikovanje izložbe: Hrvoje Đukez; tekstovi i grafičko oblikovanje: Stanislav Habjan; video materijali: snimatelji: Boris Cvjetanović i Hrvoje Đukez; režija i montaža: Boris Greiner. Autorica uvodnog teksta je Katarina Mažuran Jurešić.

Otvorenje izložbe Od putnika do turista i od domaćina do iznajmljivača: Pioniri turizma na Jadranu održat će se u petak, 10. srpnja 2015. u 20.30 sati u vili Angiolini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...