Početna - IZDVOJENO - Odbijena tužba zbog izgradnje Plomina C, projekt ide dalje
Plomin

Odbijena tužba zbog izgradnje Plomina C, projekt ide dalje

Tužba koju su protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode, zbog izgradnje Plomina C, podnijeli Istarska županija, Zelena akcija, Zelena Istra i građani Labinštine – odbijena je. Upravni sud odlučio je da u postupku izrade studije utjecaja na okoliš nisu napravljene proceduralne pogreške.

U sudskom obrazloženju stoji kako se presuda ne temelji na procjeni koji će se energent upotrebljavati u termoelektrani Plomin C. Nije se uzela u obzir ni neusklađenost tog projekta s prostornim planom Istarske županije.

Time su posebno ogorčeni u Zelenoj Istri. Smatraju kako nije ocijenjena ni ekonomska opravdanost tog projekta, za koji postoji vrlo malo zanimanje investitora. Trenutačno samo dvije tvrtke razmatraju uključivanje u izgradnju termoelektrane Plomin C.

Udruge Zelena akcija i Zelena Istra najavile su na konferenciji za novinare ispred Upravnog suda nastavak pravne bitke. Kada prouče sudsko rješenje, podnijet će tužbu Ustavnom sudu, a pojačat će i djelovanje u javnosti. Žele, kažu, zaštititi svoje sugrađane od negativnih utjecaja termoelektrane na ugljen.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je kako ga veseli presuda za termoelektranu Plomin C, jer ona dokazuje da je cijeli postupak procjene utjecaja na okoliš proveden u skladu sa zakonom.

(I:hrt.hr)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...