Početna - GOSPODARSTVO - Od Luke Rijeke uspješnija i Luka Ploče
rijecka luka
web

Od Luke Rijeke uspješnija i Luka Ploče

Rijeka, Koper i Ploče objavile su rezultate poslovanja za prvih 9 mjeseci koje analizira portal icapital.
Sve tri kompanije su zabilježile rast pokazatelja i to najvećim dijelom proizašao iz operativnog poslovanja.
Luka Koper tradicionalno bilježi najveće poslovne prihode od 122,4m EUR (+12,0%), dok je Luka Rijeka na drugom mjestu sa 17,4m EUR (+6,1%), a Luka Ploče na trećem s 11,8m EUR (+4,1%).

U odnosu na broj zaposlenih na kraju perioda je Luka Koper tako zabilježila prosječni poslovni prihod po zaposlenom od 121,8 tisuća EUR (+9,5%), dok Luka Rijeka bilježi 24,4 tisuće EUR (+9,8%), a Luka Ploče 20,0 tisuća EUR (+4,8%).

Uzmu li se u obzir samo odnosi financijskih veličina, ove godine po profitabilnosti Luku Rijeka nadmašuje Luka Ploče, uz zadržano prvo mjesto Luke Koper. EBITDA marža slovenske luke tako iznosi 38,2%, Luke Ploče 14,8%, a Luke Rijeka 7,6%. Profitna marža za Luku Koper iznosi 17,8%, a mogli bismo reći da joj se Luka Ploče približava s 13,4%, iako je lani ostvaren gubitak koji bi dao profitnu maržu od -4,2%. Luka Rijeka pritom bilježi maržu od 1,3%.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...