Početna - GOSPODARSTVO - Od Luke Rijeke uspješnija i Luka Ploče
rijecka luka
web

Od Luke Rijeke uspješnija i Luka Ploče

Rijeka, Koper i Ploče objavile su rezultate poslovanja za prvih 9 mjeseci koje analizira portal icapital.
Sve tri kompanije su zabilježile rast pokazatelja i to najvećim dijelom proizašao iz operativnog poslovanja.
Luka Koper tradicionalno bilježi najveće poslovne prihode od 122,4m EUR (+12,0%), dok je Luka Rijeka na drugom mjestu sa 17,4m EUR (+6,1%), a Luka Ploče na trećem s 11,8m EUR (+4,1%).

U odnosu na broj zaposlenih na kraju perioda je Luka Koper tako zabilježila prosječni poslovni prihod po zaposlenom od 121,8 tisuća EUR (+9,5%), dok Luka Rijeka bilježi 24,4 tisuće EUR (+9,8%), a Luka Ploče 20,0 tisuća EUR (+4,8%).

Uzmu li se u obzir samo odnosi financijskih veličina, ove godine po profitabilnosti Luku Rijeka nadmašuje Luka Ploče, uz zadržano prvo mjesto Luke Koper. EBITDA marža slovenske luke tako iznosi 38,2%, Luke Ploče 14,8%, a Luke Rijeka 7,6%. Profitna marža za Luku Koper iznosi 17,8%, a mogli bismo reći da joj se Luka Ploče približava s 13,4%, iako je lani ostvaren gubitak koji bi dao profitnu maržu od -4,2%. Luka Rijeka pritom bilježi maržu od 1,3%.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...