Početna - GOSPODARSTVO - Održan drugi Invest forum u Opatiji
foto: Damir Škomrlj

Održan drugi Invest forum u Opatiji

Jučer se u Opatiji održao drugi Invest forum na kojemu su predstavljeni investicijski potencijali Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.
Glavna tema na Invest forumu bilo je turistički sektor uz projekte iz područja energetike.
Ove godine je, osim Agencije za investicije i konkurentnost, suorganizator bio i Grad Opatija.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić zanimljivom je prezentacijom predstavio razvojne projekte Opatije, a ta prezentacija izazvala je velik interes među okupljenima, a posebno kod veleposlanice Katara, Moze Nasser Al-Thani, koja je iskazala interes oko opatijskih razvojnih turističkih projekata.

Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića, gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine, uslijedila je panel diskusija o novim mogućnostima regionalnog razvoja po ulasku u Europsku Uniju. U diskusiji sudjelovali su ministri Branko Grčić, Gordan Maras i Darko Lorencin, kao i poljski državni podtajnik Marcin Kubiak, ravnatelj Agencije za konkurentnost Damir Novinić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević.

Nakon panel diskusije pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan prikazao je ne samo viziju Platka kao sportsko-rekreativnog centra cijele regije, već i konkretne korake kako će se taj plan ostvariti.

Razvojne projekte Grada Opatije prikazao je gradonačelnik Ivo Dujmić, o zdravstvenom turizmu govorila je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov, a načelnik Općine Fužine Marinko Kauzlarić predstavio je Adrenalinski park Fužine.

Na kraju Invest foruma naglasak je bio na energetskim projektima u funkciji održivog razvoja: modernizaciji TE Urinj, izgradnji LNG terminala, alternativnim izvorima energije na području Primorsko-goranske županije i izgradnji energetskog kompleksa sa centralnim hlađenjem na sveučilišnom kampusu u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...