Početna - IZDVOJENO - Održan koncert: Glazbena posveta swingu uz fantastične Ivanu Kindl, Davora Pekotu i Jacquesa Houdeka
jacques

Održan koncert: Glazbena posveta swingu uz fantastične Ivanu Kindl, Davora Pekotu i Jacquesa Houdeka

Peti koncert u nizu gala koncerata održao se u petak navečer na terasi Milenija. Koncert  ‘Tribute to Swing’ već treću godinu zaredom izvodi se na ovoj terasi, a Jacques Houdek ugostioje Ivanu Kindl, jednu od najboljih hrvatskih vokalistica i Davora Pekotu, dugogodišnjeg frontmana zadarske grupe Forum i odličnog interpretatora swing i jazz klasika. U kombinaciji sa Jacquesom ovaj uigrani dvojac pokazao je da izvrsno gospodari swing standardima, a publika je zaista mogla osjetiti što je prava glazba i duša umjetnika.

Troje solista pratio je Live Jazz Band sastavljen od renomiranih hrvatskih glazbenika i to: Vojkan Jocić (klarinet i saksofon), Henry Radanović (kontrabas/bas gitara), Zvjezdan Ružić (klavijature), Borna Šercar (bubnjevi), Elvis Penava (gitara).

Među brojnim antologijskim klasicima na repertoaru su se našli vječni hitovi Sinatre, Ette James, Elle Fitzgerald, Joe Williamsa, Arethe Franklin, Bennyja Goodmana i brojnih drugih.Sasvim je sigurno da će svi oni koji su sinoć bili na terasi hotela Milenij dugo pamtiti taj koncert, a zbog jedinstvenoga glazbenog ugođaja publika na terasi bila je vidno oduševljena. Dugi pljesak nagrada je za muziciranje puno temperamenta i svježine, a nakon svevremenskih ‘Will you still love me tomorrow’, ‘Beyond the sea’, ‘Put your hand on my shoulder’,  ‘Save the last dance for me’, ova čarobna večer završena je zajedničkom izvedbom ‘New York, New York’ fantastičnih Jacquesa, Ivane Kindl i Davora Pekote.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...