Početna - IZDVOJENO - Opatija: PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA TE OBILJEŽAVANJA „OLUJE“
oluja

Opatija: PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA TE OBILJEŽAVANJA „OLUJE“

Pokrovitelj organizacije Programa proslave Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 20. godišnjice Vojno-redarstvene akcije „Oluja“  je Grad Opatija, a organizator ogranak Opatija UDVDR-a.

Ovogodišnji program obilježavanja praznika koji se slave 5. kolovoza odvijat će se u Opatiji u nekoliko dana – 4. 5. i 8. kolovoza.

Program počinje 4. kolovoza u 8h polaganjem vijenaca u more u čast poginulih branitelja u Luci Opatija, da bi se nastavio otvaranjem izložbe na prvom katu zgrade opatijske tržnice u 9h. Izložba pokazuje fotografije s ratišta od 1991. do 1995.

Istoga dana, u 10h delegacije će odati počast poginulim braniteljima i položiti vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima (uz Vilu Antonio).

Za sam dan praznika i 20. obljetnice, 5. kolovoza, u Opatiji je predviđen svečani mimohod u 18h u kojem sudjeluju članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Mimohod počinje od hotela Ambasador i završava na Slatini, a odvijat će se glavnom opatijskom ulicom, pa su kao i svake godine pozvani i građani da se pridruže mimohodu. Kolonu u čast praznika koji se obilježavaju 5. kolovoza predvodit će po ustaljenom običaju pripadnici Zastavnog voda.

Po završetku, ceremonija predviđa dizanje zastave na jarbol na Slatini.  Nakon toga, s početkom u 20h na plaži Slatina počinje koncert na kojem će nastupiti brojni izvođači: Puhački orkestar Lovran, Mirjana Bobuš, Karin Kuljanić, Mario Battifiaca, Šajeta, Dule i Bonaca, Folklorni ansambl Zora, Antonio Krištofić, Salpa, Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Kamelija, Muška klapa Opatija, Vokalno- instrumentalni sastav Krematorij i David Daniel.

Cijeli bogato osmišljeni ovogodišnji program proslave blagdana što ih se u Republici Hrvatskoj obilježavaju 5. kolovoza, kao i ovogodišnja, 20. obljetnica Vojno redarstvene akcije Oluja završava u Opatiji sportskim događanjima 8. kolovoza.

Toga dana će se odvijati takmičenja u boćanju, streljaštvu, šahu, pikadu i kartama na Boćariji Opatija i na Streljani Volosko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...