Početna - IZDVOJENO - Održana prva radionica u sklopu izrade strateškog plana razvoja turizma Kvarnera 2016.-2020. 
Radionica u Gradskoj
foto: Grad Rijeka

Održana prva radionica u sklopu izrade strateškog plana razvoja turizma Kvarnera 2016.-2020. 

Prva radionica o Rijeci i Riječkom prstenu na temu izrade Strateškog plana razvoja turizma Kvarnera sa Strateškim i operativnim marketing planom 2016.-2020. održana je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.  Cilj je novog strateškog dokumenta, koji bi trebao biti završen u srpnju, uspostaviti dugoročni strateški razvojni i marketinški okvir te akcijski plan razvojnih aktivnosti i mjera.

Naglasak strategije bit će na povećanje broja dolazaka turista u pred i posezoni i jačanju regionalnog i destinacijskih brendova Kvarnera za 50 posto do 2020. Godine. Uz to, planira se povećati  dnevnu potrošnju turista za 15 posto u 2020. godini u odnosu na baznu 2016. godinu, udvostručiti dolaske turista i turističku potrošnju u Gorskom kotaru te osigurati preduvjete za dolaske turista do subregionalnih odredišta.
Radionicu na kojoj su sudjelovali predstavnici turističkih zajednica, agencija, hotelijera i drugih otvorili su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana , direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Vojko Obersnel  istaknuo je izuzetne turističke rezultate koje Rijeka i okolica bilježe u protekle dvije godine te istaknuo da se dobri turistički trendovi nastavljaju i ove godine jer je broj dolazaka povećan za 20, a broj noćenja za 26 posto u odnosu na prethodno razdoblje.

„Ono što je specifično za Rijeku je prije svega činjenica da smo kroz poticanje različitih vrsta događanja, od Riječkog karnevala i Riječkih ljetnih noći, preko raznih festivala do sportskih i društvenih događanja ostvarili cilj, a to je ravnomjerna raspoređenost turista kroz cijelu godinu, a ne samo u ljetnim mjesecima. Stoga trebamo zajednički nastaviti s tim aktivnostima kako bi zadržali ovaj više nego pozitivan trend“, rekao je Obersnel.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je prezentacija, odnosno uvodna analiza stanja turističke ponude u Rijeci i Riječkom prstenu, a održao ju je profesor Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu dr. Branko Blažević. Njegova je prezentacija bila i povod za raspravu sudionika radionice.

Radionice će se održavati do 30. ožujka 2016. na više lokacija u Primorsko-goranskoj županiji.

Primorsko-goranska županija 8. ožujka ove godine sklopila je Ugovor o nabavi usluge izrade Strateškog plana razvoja turizma Kvarnera sa Strateškim i operativnim marketing planom 2016.-2020. godine s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Institutom za turizam iz Zagreba. Izradu dokumenta s ukupno 685.000 kuna financirat će Ministarstvo turizma, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Kvarnera.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...