Početna - GOSPODARSTVO - Održana sjednica opatijskog Gradskog vijeća
foto: web

Održana sjednica opatijskog Gradskog vijeća

Glavna tema sjednice opatijskog Gradskog vijeća bila je dokapitalizacija Komunalca.

Stručne službe Komunalca i jedinice lokalnih samouprava koje imaju udio u tvrtki Komunalac, a to su Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, uskladile su podatke o ulaganjima, a na osnovu kojih je moguće provesti povećanje temeljnog kapitala, pa je tako na Gradskom vijeću usvojena i odluka o promjenama u visini temeljnog kapitala.

Tako sada dolazi do izmjene u visini udjela jedinica lokalne samouprave: Grad Opatija ima visinu udjela od 41 posto, Općina Lovran 6 posto, Općina Matulji 37 posto, a Mošćenička Draga 15 posto.

U pogledu reorganizacije gradske uprave, vijećnici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu Gradske uprave Grada Opatije. Sukus je da će djelatnici UO za prostorno planiranje i razvoj biti zaduženi i za vođenje svih gradskih razvojnih projekata, ali i onih usmjerenih prema EU fondovima.  UO za komunalni sustav i zaštitu okoliša dodaju se poslovi nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila i time omogućuje uredovanje gradskih prometnih redara. Ovime je najavljeno i osnivanje prometnog redarstva u Opatiji.

Vijećnici su prihvatili i Odluku o izmjeni Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji suvlasničkog dijela poslovnog prostora.  Temeljem odluke o izmjeni umanjuje se  mjesečna zakupnina za 10 posto onim zakupcima koji uredno podmiruju svoje ugovorne obveze prema Gradu. Za mjesec prosinac, zakupnina se umanjuje za 50 posto.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...