Početna - GOSPODARSTVO - Održana sjednica opatijskog Gradskog vijeća
foto: web

Održana sjednica opatijskog Gradskog vijeća

Glavna tema sjednice opatijskog Gradskog vijeća bila je dokapitalizacija Komunalca.

Stručne službe Komunalca i jedinice lokalnih samouprava koje imaju udio u tvrtki Komunalac, a to su Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, uskladile su podatke o ulaganjima, a na osnovu kojih je moguće provesti povećanje temeljnog kapitala, pa je tako na Gradskom vijeću usvojena i odluka o promjenama u visini temeljnog kapitala.

Tako sada dolazi do izmjene u visini udjela jedinica lokalne samouprave: Grad Opatija ima visinu udjela od 41 posto, Općina Lovran 6 posto, Općina Matulji 37 posto, a Mošćenička Draga 15 posto.

U pogledu reorganizacije gradske uprave, vijećnici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu Gradske uprave Grada Opatije. Sukus je da će djelatnici UO za prostorno planiranje i razvoj biti zaduženi i za vođenje svih gradskih razvojnih projekata, ali i onih usmjerenih prema EU fondovima.  UO za komunalni sustav i zaštitu okoliša dodaju se poslovi nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila i time omogućuje uredovanje gradskih prometnih redara. Ovime je najavljeno i osnivanje prometnog redarstva u Opatiji.

Vijećnici su prihvatili i Odluku o izmjeni Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji suvlasničkog dijela poslovnog prostora.  Temeljem odluke o izmjeni umanjuje se  mjesečna zakupnina za 10 posto onim zakupcima koji uredno podmiruju svoje ugovorne obveze prema Gradu. Za mjesec prosinac, zakupnina se umanjuje za 50 posto.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...