Početna - IZDVOJENO - Održavanje ‘Noć knjige’ 23. travnja
knjižara opatija
arhiva

Održavanje ‘Noć knjige’ 23. travnja

Noć knjige 2014. održat će se u 156 gradova i mjesta diljem Hrvatske, s najvećim brojem programa u Zagrebu. Čak 370 sudionika pripremilo je više od 700 programa. Čitaonice i pričaonice za najmlađe, kreativne radionice, kvizovi, nagradne igre, dramske izvedbe, glazbene slušaonice, javna čitanja, projekcije filmova, Bookcrossing, ali i klasična predstavljanja knjiga, druženja s autorima i zalogaji za ozbiljnije književne sladokusce – sve to posjetiteljima će biti ponuđeno na bogatom „knjiškom meniju“.

Prvi puta u manifestaciju su se uključili i vrtići. Zahvaljujući njihovu sudjelovanju i velikom ovogodišnjem odazivu škola, matineja Noći knjige bogatija je programima koji nastoje ukazati na važnost čitanja i druženja s knjigom od najranije dobi. U Noći knjige 2014. sudjelovat će više od 200 pisaca; brojni urednici, prevoditelji, glazbenici, glumci, izvođači, ali i meteorolozi, entuzijasti; javne osobe koje gaje interes za knjigu i pisanu riječ.

U Noći knjige neće manjkati ni prodajnih akcija i popusta, koji će se moći ostvariti u brojnim knjižarama i antikvarijatima širom Hrvatske. Organizirani su i sajmovi knjiga, dok će veliki broj knjižnica nuditi besplatan upis, vraćanje knjiga bez zakasnine i ostale pogodnosti.

Za one koji Noć knjige žele provesti pored malih ekrana, Treći program Hrvatske televizije pripremio je filmski maraton ekranizacija poznatih književnih predložaka

U Noći knjige održat će se i natjecanje gradova u znanju iz književnosti, u kojem će sudjelovati vesele ekipe natjecatelja iz Splita, Zagreba, Rijeke, Šibenika i Osijeka. U kvizu će sudjelovati 11 natjecateljskih ekipa u svakom gradu, a pobjedničke ekipe biti će nagrađene vrijednim knjigama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...