Početna - GOSPODARSTVO - Oduzeta je koncesija Hemingwayu na plažu Ploče
plaza ploce
web

Oduzeta je koncesija Hemingwayu na plažu Ploče

Sažetak sjednice riječkog Gradskog vijeća je da je Hemingway bar izgubio koncesiju na plaži Ploče, Rijeka dobila holding, a vijećnik Hrvoje Burić zaradio opomenu kad se raspravljalo o intendantu HNK-a Oliveru Frljiću

Na aktualnom satu nekoliko puta se raspravljalo o situaciji u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, pa je tako HDZ-ova Vesna Buterin ustvrdila da kazalište nije platilo PDV od 338 tisuća kuna te zatražila financijsko izvješće. Njen stranački kolega Hrvoje Burić iz kluba HDZ-HSS-HSP-AS pitao je kada će intendant Oliver Frljić biti razriješen – nazvavši ga, kako je rekao, “moralno defektnim” – a kasnije je dobio opomenu zbog dobacivanja iz klupe. Gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je da je Frljića izabralo Gradsko vijeće te da vijećnik može, skupi li dovoljno potpisa, pokrenuti postupak njegovog razrješenja.

Nadalje se raspravljalo o novome riječkom holdingu, tvrtki Poslovni sustavi, koja je naposljetku osnovana s 18 vijećnićkih glasova za, 9 protiv i 5 suzdržanih. Burića je zanimalo zašto je i koliko Grad Rijeka platio američku konzultantsku tvrtku Kearney. Obersnel je odgovorio kako se konzultantskoj tvrtki platilo 198 tisuća kuna, što je podmirio Autotrolej.

Gradonačelnik je rekao da u Poslovne sustave za sada ulaze Autotrolej, Rijeka promet i nova tvrtka Rijeka plus, koja bi se trebala baviti uslugama servisiranja Autotroleja. Postupno će u prvih šest mjeseci sljedeće godine u Poslovne sustave ući i sva ostala komunalna društva u vlasništvu Grada.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...