Početna - IZDVOJENO - Opatija će dobiti još jednu novouređenu plažu
opatija
foto: grad opatija

Opatija će dobiti još jednu novouređenu plažu

Na press kolegiju župana Zlatka Komadine otkriveno je kako u travnju iduće godine istječe koncesija za plažu koja se nalazi ispod hotela Savoy u Opatiji nedaleko od plaže Slatina.

S obzirom na to da je u nadležnosti županija izdavanje koncesija na pomorska dobra, tom je prilikom rečeno i kako će plaža odmah biti dana u dvadesetgodišnju koncesiju, a pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević otkrila je detaljnije informacije.

“Koncesija za plažu ispod hotela Savoy završava u travnju 2016. godine. Stoga će se provesti cijeli postupak koncesioniranja, s predviđenim trajanjem do isteka prethodne koncesije. Ovdje je puno ambiciozniji zahvat. Predviđene su izgradnja i uređenje sunčališta i kupališta te izgradnja manjeg i većeg bazena. Postoji idejni projekt na koji su pozitivno mišljenje dali Grad Opatija i konzervatori. S obzirom da bi se radilo o ulaganjima većim od 3 milijuna kuna, predviđena je dvadesetogodišnja koncesija”, rekla je Milošević.

“Što se tiče iznosa koncesijske naknade u ovom predmetu, stalni dio predviđen je u iznosu od 87.670 kuna i 2% promjenjivog dijela ostvarenih prihoda. S jedne strane moramo stvoriti preduvjete da se ostvare prihodi, a zatim te prihode vratiti u pomorsko dobro i raspodijeliti. Mislim da smo tu jedna od transparentnijih županija”, zaključila je pročelnica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...