Početna - IZDVOJENO - Opatija dobiva svoj trgovački centar

Opatija dobiva svoj trgovački centar

Otvaranjem Trgovačkog centra Slatina Opatija dobiva novi urbani identitet.
Poslovni centar osmišljen je kako bi svim stanovnicima liburnijskog područja, ali i njihovim gostima ponudio nove sadržaje, a tako i proširio opatijsku turističku ponudu.

U srpnju 2013. godine otvorena je prva garaža u gradu Opatiji, smještena na adresi M.Tita 166, s kapacitetom 350 parkirnih mjesta razvijenih na 6 etaža. Otvorenjem Garaže Slatina riješen je dugogodišnji problem nedostatka parking mjesta u Opatiji. Trgovački centar Slatina nalaziti će se na istoj adresi, smješten na gornjim etažama objekta u kojem se nalazi i sama garaža.

Projekt Trgovačkog centra Slatina osmislio je renomirani arhitektonski ured Kap4 iz Zagreba vodeći se ne samo idejom funkcionalnosti, već idejom estetike tako da se po nalogu investitora, tvrtke Fides Brko d.o.o. pri izradi projekta nastojalo čim bolje uklopiti u arhitektonsko i prirodno okruženje.

Objekt, koji se prostire na 4.200 četvornih metara prostora u cjelosti će biti realiziran upošljavanjem domaćih tvrtki i njihovih zaposlenika. Vrijednost Trgovačkog centra biti će 19.5 milijuna kuna, što zajedno s troškovima izgradnje garaže Slatina iznosi 54,5 milijuna kuna, čime se ova investicija svrstava među najveće privatne projekte realizirane proteklih godina na čitavoj Opatijskoj rivijeri.

Otvaranjem Trgovačkog centra Slatina planira se zaposliti osamdeset do stotinu ljudi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...