Početna - IZDVOJENO - Opatija dočekuje jubilarno 5. izdanje FEN-a!
ljubilist

Opatija dočekuje jubilarno 5. izdanje FEN-a!

Festival neovisnih kazališta otvorit će u utorak, 29. ožujka kazalište Mala scena iz Zagreba i to predstavom „Leticija i ljublist“ Petera Schaffera koja će se održati u 20 sati u hotelu Imperial.

Jubilarno, peto izdanje Festivala neovisnih kazališta Republike Hrvatske – FEN 2016. počinje u utorak, 29. ožujka, a manifestaciju službeno otvara kazalište Mala scena iz Zagreba i to predstavom „Leticija i ljublist“ Petera Schaffera koja će se održati u 20 sati u hotelu Imperial. U predstavi glavnu ulogu igra Vitomira Lončar, u godini u kojoj obilježava 40. obljetnicu od početka svoje glumačke karijere, dok kazalište Mala scena slavi pet godina konstantnog sudjelovanja na FEN-u.

Istog dana, nešto ranije – u 13 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer kazalište Mala scena predstavit će se pred mlađom publikom, i to djelom „Ne, ti ne! Ili o drukčijatosti“ namijenjenim djeci i mladima od 7 do 15 godina starosti, koje na inovativan i edukativan način progovara o epilepsiji, najčešćoj neurološkoj bolesti od koje u Hrvatskoj boluje čak 40 tisuća ljudi.

Triptih događanja premijernog dana „FEN-a jubilarca“ zaključit će Triko cirkus teatar u Wine-baru Stephanie hotela Imperial, gdje će u 23 sata – uz slobodan ulaz – početi „Soundtrack Cabaret“, osmišljen kao scensko-glazbeno putovanje kroz razne žanrove filmske glazbene povijesti.

FEN će potrajati do nedjelje, 3. travnja, a u tih šest dana ispunjenih kazalištem održat će se čak 25 događanja, što će program 5. festivala učiniti najbogatijim dosad. Uz događanja prvog dana, održat će se još osam predstava za odrasle, deset predstava za djecu te dvije radionice. Prošle godine uvedene nove kategorije na FEN-u: „Ovo morate vidjeti“ te „Odabrao FEN“ ove godine imaju nova i zanimljiva izdanja. U sklopu prve gostuje Moving Music Theatre iz Bitole uz predstavu „Dnevnik jednog luđaka“ prema Gogoljevoj noveli, dok je FEN odabrao gostovanje urednika i autora Mladena Kušeca, ličnosti koja je obilježila mnoga djetinjstva, ali i „odraslosti“, i koji je u svojim emisijama redovito dokazivao da djeca često razmišljaju ozbiljnije od odraslih. Na FEN-u će bilježiti sve: i male koje vole slušati veliki, i velike koje vole slušati i mali.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...