Početna - IZDVOJENO - Opatija među najromantičnijim destinacijama Europe

Opatija među najromantičnijim destinacijama Europe

Opatija je uvrštena među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta… Tijekom čitave veljače Opatijom će vladati romantična atmosfera, a popularni rock bend Vatra svojim će koncertom dodatno začiniti Dan zaljubljenih, 14. veljače.

Najromantičniji mjesec – veljaču, obilježit će posebna atmosfera i atraktivni programi u jednom od najromantičnijih mjesta u Europi, kako je Opatiju prozvao renomirani turistički portal European Best Destinations.

Poznati internetski magazin s milijunskom publikom kolijevku hrvatskog turizma uvrstio je među najbolje destinacije za zaljubljene, pored Venecije, Pariza, Rima, Santorinija, Amsterdama, Madeire, Porta i drugih poznatih gradova, istaknuvši kako je „ljubav utkana u same temelje Opatije“.

Nakon čarobnog Adventa i karnevalskog ludila koje je još u „punom zamahu“, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje, a romantiku će dodatno naglasiti prigodna rasvjeta na javnim prostorima kao i stotine srca i drugih prigodnih dekoracija s ljubavnim porukama na brojnim jezicima kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Posebne lokacije za fotografiranje sačuvat će nezaboravne doživljaje s voljenim osobama, a šetnje perivojima podsjetiti na velike ljubavi koje su u prošlim stoljećima nastajale uz šum valova.

Opatija će parove privući i vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima te jedinstvenim spojem mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to prati i prigodna ponuda opatijskih hotelijera i ugostitelja, koja će trajati čitav mjesec, s naglaskom na vrijeme oko samog blagdana zaljubljenih, Valentinovo 14. veljače.

Upravo će toga dana u Opatiji nastupiti i jedan od najpopularnijih hrvatskih rock bendova, virovitička Vatra koja će u Klubu Gervais zaplesati „Tango“, pročitati „Poruke u boci“, odsvirati „Tremolo“, poručiti da „Nama se nikud ne žuri“ te ispuniti večer niskom ljubavnih stihova i nota. Ivan Dečak i njegov bend neće biti usamljene zvijezde s hrvatske estrade, jer nekoliko dana prije njihovog koncerta Sportska dvorana „Marino Cvetković“ ugostit će hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije i brojna poznata imena koja će se natjecati na Dori 2023.

– Opatija je svoj turistički život započela upravo zahvaljujući ljubavnoj priči, jer poznatu Villu Angiolinu, u srcu našeg najljepšeg parka, Iginio Scarpa izgradio je kao spomenik svojoj supruzi. Upravo zato, Valentinovo i veljača kao mjesec zaljubljenih među najljepšim su motivima za posjet našem gradu, a romantiku koja je u Opatiji prisutna na svakom koraku, odlučili smo dodatno naglasiti prigodnim uređenjem i tako uljepšati boravak našim gostima. Uz „leptiriće u trbuhu“, tijekom veljače traje i „maškarano ludilo“ uz Balinjeradu i karnevalska zbivanja, pa možemo reći da nas u narednim tjednima očekuje dvostruka doza pozitivnih emocija, koju svakako valja doživjeti, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...