Početna - IZDVOJENO - Opatija se predstavlja na Kongresu mediteranske kuhinje
andrej
web

Opatija se predstavlja na Kongresu mediteranske kuhinje

Kongres Mediteranske kuhinje održava se u Napulju od 13. do 15. listopada, a iz TZ Opatija priopčeno je da će ove godine biti predstavljena i Opatija. Kongres ima za cilj okupisti kuhare iz mediteranskih zemalja, renomiranih i kompetentnih u pogledu namirnica i običaja svoje zemlje, te njihovim aktivnim sudjelovanjem razmijeniti znanja i očuvati tradiciju. Iz svake mediteranske zemlje, znači njih 12 i 12 kuhara iz Italije će u 3 danan održavanja kongresa s namirnicama karakterističnim za svoju regiju predstaviti svoju zemlju.

Andrej Barbieri, izvrstan kuhar je dobio zadatak predstaviti Hrvatsku. Dolazi iz opatijskog hotela i restorana Bevanda. Jelo koje je odabrano i koje će predstavljati našu zemlju je Maneštra od leće s hobotnicom, gušćom jetrom, crnim tartufom i 3 praščića (istarski pršut, slavonski  kulen i  krvavice).   „ U ovom jelu, koje svoje korijene nalazi u juhi od leće, starinskom obroku rimskih legionara, spajam sastojke hrvatske gastronomske izvrsnosti. Kontinentalni slavonski kulen i krvavice, istarski tartuf i pršut, zagorska guščja jetra susreću se s prvoklasnim morskim plodovima i maslinovim uljem našeg Primorja“ naveo je Barbieri.

Kongres se održava na brodu Tirrenia usidrenom u luci Napulja, a  kuhari će svoje specijalitete pripremati u ugostiteljskoj školi Dolce&Salato di Maddaloni u zaleđu Napulja. Kongres je nastao kao projekt tvrtke By Tourist, izdavača časopisa 30Nodi i Gusto Mediterraneo specijaliziranih za pomorski turizam i gastronomiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...