Početna - KULTURA - Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

Opatija spremna za najluđi vikend Pusta uz Balinjeradu, Maškarani klapski maraton i Lumberov tanac

Dječji karnevalski korzo, tradicionalno opatijsko pusno događanje u svojem je 23. izdanju okupilo rekordan broj sudionika – čak više od 2.900 malih maškara iz 37 grupa. Tisuće gledatelja bodrile su ih u prolazu kroz grad.

Dječji karnevalski korzo bio je odlična uvertira u centralni opatijski pusni vikend koji će od petka 22. veljače do nedjelje 24. veljače povezati tri glavna događanja „petog godišnjeg doba“ – Maškarani klapski maraton, Lumberov maškarani tanac te, kao vrhunac, 36. Balinjeradu.

Prvo poglavlje ove uzbudljive trilogije odigrat će se u hotelu Kvarner, koji će u petak 22. veljače ugostiti osam renomiranih klapa koje će se natjecati u izvedbama karnevalskih pjesama, ali i nadmetati atraktivnošću maske i nastupa. Uz vrhunske vokaliste, za dobru zabavu pobrinut će se voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta te neizostavni Grobnički dondolaši. Program počinje u 20 sati, a ulaznice su već rasprodane.

Dan kasnije, u subotu 23. veljače, klub Gervais posljednji puta ove godine postat će podij za ples pod maskama, jer od 20 sati počinje Lumberov maškarani tanac, uz slobodan ulaz. Posjetitelje očekuje bogata tombola i izbor najljepših maski, ali i odlična zabava uz Funbox band. 

Veliko finale uzbudljivog maškaranog vikenda, ali i programa ovogodišnjeg Karnevala u Opatiji, bit će 36. Balinjerada, jedinstvena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja spaja brzinu spusta niz glavnu opatijsku ulicu i atraktivnost izvedbi i maske. Već od 10 sati glavnom opatijskom ulicom će „zaroštati“ balinjere karića i monopatina, jer tada počinje trening natjecatelja, ali i program „Taxi Balinjerada“ koji omogućuje svim zainteresiranima da isprobaju ovaj uzbudljiv spust uz „mentorstvo“ iskusnih natjecatelja. 

Službeni start Balinjerade je u 12 sati, a nakon natjecatelja na karićima i monopatinama, stazom će proći i „merikanska vozila“, odnosno raskošne kreacije na balinjerama praćene maškarama. Uz spretnost i brzinu, nagrade na ovom posebno natjecanju dodijeluju se i za sporost i dob natjecatelja, ali i za poseban pusni duh koji mora krasiti dobitnicu titule Miss Balinjerade.

Uz tisuće posjetitelja koji se očekuju uz stazu, sudionike Balinjerade u opasnom i uzbudljivom pohodu podržat će „otac Balinjerade“ Duško Jeličić Dule koji će se prvi spustiti niz stazu, ali i nastupiti s grupom Bonaca na pozornici kod starta utrke, gdje će mu se pridružiti voditelj Mario Lipovšek Battifiaca. Na središnjem dijelu staze zasvirat će Le Salpe uz voditeljicu Irenu Grdinić, a kroz cilj će stotine vozača proći uz glazbu grupe Dellboys i duhovite komentare Dražena Turine Šajete. 

Nakon utrke, oko 12.30 sati istom rutom proći će i povorka opatijskih karnevalskih grupa, a Balinjerada će završiti u 13 sati „Kukalkom“, morskom verzijom Sinjske alke u kojoj će Opatijski kukali ponovo zajahati „morske konjice“ i u plitkome moru na Slatini uprizoriti svoje viđenje poznatog natjecanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NASCAR GP dolazi u Hrvatsku! Grobnik domaćin utrke

Nakon što je prije nepunih mjesec dana Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva WRC-a, danas iz svijeta automobilizma stiže još jedna odlična ...