Početna - IZDVOJENO - Prošlog vikenda 60 vozača kažnjeno zbog prebrze vožnje, a 23 ih za volanom bilo pijano

Prošlog vikenda 60 vozača kažnjeno zbog prebrze vožnje, a 23 ih za volanom bilo pijano

Policijski službenici su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda pojačano nadzirali promet. U cilju sprječavanja najtežih nesreća te stradavanja i ozljeđivanja sudionika u prometu,  nadziralo se počinjenje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela, kao i ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Tijekom spomenutog nadzora ukupno je zabilježeno 252  prometna prekršaja. Najveći se broj prekršaja odnosi na prekoračenje dopuštene brzina kretanja vozila – 60 prekršaja. Izdvajamo osobno vozilo marke Honda, riječkih registarskih oznaka koje je zabilježeno u petak, 15. veljače u večernjim satima na autocesti Rijeka-Zagreb. Kod vijadukta Zečeve Drage ovim je vozilom vozač upravljao  brzinom od 181 km/h  na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.

U vožnji pod utjecajem alkohola zatečena su 23 vozača od njih 123 koliko ih je alkotestirano.  Najveća koncentracija alkohola od 2,58 g/kg izmjerena je 36-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, kada ga je policija zaustavila u nedjelju, 17. veljače oko 3.30 sati u Crikvenici. Vozilom je  upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenih prekršaja, priveden je u policijske prostorije i procesuiran u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Inače, prilikom alkotestiranja u nadzoru prometa, desetorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola u kategoriji od 1,00 do 1,50 g/kg, sedmorici vozača iznad 1,50 g/kg, dok su po tri vozača u skupinama od 0,50 do 1,00 g/kg i do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Među navedenim vozačima je bio i  jedan recidivist, a četiri vozača odbila su testiranje na droge.

Od ostalih prekršaja kao što je korištenje mobitela u vožnji evidentirano ih je  13, devet vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a šest vozača je zatečeno kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zabilježen je i jedan prekršaj vožnje u vrijeme zabrane upravljanje vozilom, kao i jedan prekršaj vožnje s tehnički neispravnim vozilom.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani  su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...