Početna - IZDVOJENO - Opatijska povijest iz privatnih zbirki
juraj šporer
arhiva

Opatijska povijest iz privatnih zbirki

U petak, 16. svibnja u 19 sati u Umjetničkom paviljonu “Juraj Šporer” u organizaciji Hrvatskog muzeja turizma će biti otvorena izložba “Opatijska povijest iz privatnih zbirki”.

U sklopu obilježavanja Dana muzeja 2014. godine, te akcije u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra pod nazivom “Sakupljači – pokažite svoje zbirke!”.

Izložba je zamišljena kao prilog velikoj obljetnici opatijskog turizma koja se obilježava kroz cijelu 2014. godinu. Izloženi su predmeti koji prikazuju turizam kakav je nekad bio u Opatiji, kao i opatijske “kartoline“ koje se uvelike razlikuju od današnjih. Također, može se razgledati razno posuđe iz opatijskih hotela i suveniri s početka 20. stoljeća. Zanimljvo je vidjeti i originalne fotografije s važnim trenucima opatijske povijesti, poput susreta Franje Josipa I. i pruskog cara Vilima, svečanog otvorenja gradske palače ili iz novijeg razdoblja, fotografije požara na kupalištu Angiolina. Segment izložbe su i nezaobilazne zlatne godine opatijskog Festivala.

Nakon otvorenja izložbe, u 20h, Teatar EXIT će izvesti svoju predstavu “Izložak br. 49”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...