Početna - IZDVOJENO - Opatijska publika uživala na simfonijskom koncertu Opatijskog orkestra
oko

Opatijska publika uživala na simfonijskom koncertu Opatijskog orkestra

Dugi pljesak i poziv na bis s pravom je ispratio šesti koncert Opatijskog komornog orkestra nakon izvrsne izvedbe Druge Beethovenove simfonije. Repertoar su činila zahtjevna djela Beethovena i Schuberta koja je za ovaj prigodni koncert Opatijskog komornog orkestra odabrao njegov osnivač i dirigent Damir Smerdel. Simfonijski koncert ‘Božić 2016’ koji se održao u nedjelju navečer u predivnom ambijentu opatijskog Royal Halla bio je zaista poseban glazbeni doživljaj u kojemu je uživalo dvjestotinjak zaljubljenika u klasičnu glazbu.

Koncertni program otvorila je Beethovenova Uvertira Coriolanop. 62 skladana 1807. godine prema istoimenoj tragediji njegova suvremenika H. J. von Collina, a nastavio se izvedbom Schubertove Nedovršene simfonije u h-molu. Dirigent Smerdel i bez partiture pokazao je njezino izvanredno poznavanje i s nevjerojatnom lakoćom i muzikalnošću vodio orkestar kroz jedno od najreprezentativnijih djela ranoga romantizma, a njegovoj proživljenoj interpretaciji ove simfonije približio se i cijeli orkestar.

Vrhunac večeri bila je fantastična izvedba Druge Beethovenove simfonije u D-duru op. 36, jedna od rjeđe izvođenih, vrlo osebujna i šaljiva karaktera. Odlična suradnja i kemija koja se stvorila između dirigenta i cijelog orkestra posebno je došla do izražaja tijekom izvedbe ove četverostavačne simfonije, a dobru vibru prenijeli su i na prisutnu publiku u dvorani koja je koncert nagradila pozivom na bis.

Opatijski komorni orkestar (OKO) osnovan je prije pet godina, a ovo mu je šesti izlazak pred opatijsku publiku.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...