Početna - IZDVOJENO - Opatijska Thalassotherapia postala sekundarni Covid-centar

Opatijska Thalassotherapia postala sekundarni Covid-centar

Posljednjih desetak dana Primorsko-goranska županija bilježi porast oboljelih, a kako raste broj oboljelih, raste i broj hospitaliziranih, zbog čega je KBC Rijeka pod sve većim pritiskom. U riječkom Covid-centru raspoloživo je oko 250 kreveta, a do jučer ih je bilo zauzeto 197.
”Zahvaljujući dobroj suradnji KBC-a i Thalassotherapije dogovorili smo i osigurali odličnu zdravstvenu zaštitu za naše pacijente. Koliko god nam je teško, pokazali smo da zajedničkim snagama i znanjem možemo učiniti puno i tako treba nastaviti dalje”, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. Alen Ružić.
Dodao je i kako je u zadnjih desetak dana prosječna dob pacijenata u riječkoj bolnici oko 60, što je znatno niže nego li u prethodnom valu hospitalizacija. Smrtnost u KBC-u Rijeka je podjednaka kao i u drugim sveučilišnim europskim centrima, troje do četvero umrlih dnevno.
”Thallassotherapia je osigurala 34 postelje koje su potpuno opremljene; O bolesnicima će skrbiti tim od 4 liječnika koji rade u smjenama od 12 sati”, rekao je dr. Viktor Peršić, ravnatelj opatijske Thallassotherapije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...