Početna - IZDVOJENO - Opatijski hotel Milenij ulaže u nove sobe, bar i restoran
hotel-milenij
foto:freepix.biz

Opatijski hotel Milenij ulaže u nove sobe, bar i restoran

Poslovanje tijekom cijele godine i stalno ulaganje u kvalitetu i proširivanje sadržaja, odlika su opatijskih Milenij hotela koji su u prvim danima 2017. godine započeli s realizacijom najavljene investicije – obnove petozvjezdanog hotela Milenij koji se s obzirom na jednistvenu lokaciju u srcu grada i nivo usluga svrstava među najkvalitetnije opatijske hotele.

Kako se doznaje od nadležnih u Milenij hotelima, nakon potpune obnove i rekonstrukcije njegove povijesne vile u prvom dijelu 2016. godine, s prvim danima siječnja krenula je i obnova tzv. »nove vile« hotela Milenij. Tijekom ove investicije, u planu je obnova svih soba te zajedničkih prostora, primjerice lobby bara i restorana.

– Investicija je vrijedna 34 milijuna kuna, a financirat će se dijelom iz vlastitih, te dijelom iz kreditnih sredstava. Hotel Milenij ostaje zatvoren do kraja siječnja, a dovršetak svih radova planiran je do kraja ožujka piše Novi list.

Treba reći i da je hotel Milenij i prije ovog najnovijeg ulaganja bio jedan od najluksuznijih opatijskih hotela. U samom je središtu Opatije, uz nagrađivani park i crkvu sv. Jakova s jedne strane, te najpoznatije opatijsko šetalište Lungomare dugo 12 kilometara.

Raspolaže sobama i apartmanima koje će sada osvanuti u novom ruhu, a ono po čemu će i dalje ostati jedinstven, jest nezaboravan pogled na jedan od najpoznatijih opatijskih simbola – djevojku s galebom. Hotel ima wellness & spa centar sa brojnim sadržajima (bazen, jacuzzi, saune) i velikim brojem tretmana koji ispunjavaju želje i očekivanja gostiju.

Osim kvalitetnog hotelskog restorana, hotel Milenij je poznat i po kavani Wagner, te njezinoj jedinstvenoj terasi s pogledom na more. Uz odlične kolače i slastice, Milenij hoteli su poznati i po svojoj »tvornici čokolade«, tako da turisti osim što u kavanama u okviru ove grupacije kušaju ručno rađene čokoladne praline, mnoge artikle iz Milenij Choco svijeta kupuju i nose sa sobom kao slatke suvenire iz Opatije.

Današnji hotel Milenij je kroz povijest nosio više imena: Hausner, Principe, Park, Jadran i Milennium kako se jedno vrijeme zvao prije nego li mu je nadjenuto aktualno ime Milenij. Ugo hoteli su tadašnji hotel Jadran kompletno preuredili i renovirali 2000. godine, a zatim je do značajnog ulaganja došlo i početkom prošle godine, kada je uz obnovu fasade u suradnji s arhitektonskim uredom iz Beča, između ostaloga modernizirana i vanjska rasvjeta hotela.

U sastavu grupacije Milenij hotela je šest hotela u Opatiji kategorije četiri i pet zvjezdica – pored Milenija to su još i Sveti Jakov, Design Hotel Royal, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta, Continental i Agava. Tijekom proteklog Adventa u Opatiji, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta postao je nadaleko poznat i po prvom Gradu Djeda Mraza na ovim prostorima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...