Početna - IZDVOJENO - Za danas najavljena olujna bura na Kvarneru
bura
foto: facebook

Za danas najavljena olujna bura na Kvarneru

Dva lijepa zimska dana su iza nas,  prognostičari za danas ponovo najavljuju pogoršanje vremenskih prilika. Tako na stranicama Meteo alarma područje Kvarnera opet je crveno što ukazuje da nas očekuje vrlo jaka, mjestimice i olujna bura.

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji u obavijesti na Meteo alarmu.

Prema prognozi vremena objavljenoj na stranicama DHMZ-a, danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na Jadranu mjestimice kiša, ali padat će ponegdje i snijeg, češće prema večeri. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, a najviša dnevna između 3 i 8 °C.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...