Početna - GOSPODARSTVO - Opatijski ugostitelji i u ožujku oslobođeni plaćanja zakupnine

Opatijski ugostitelji i u ožujku oslobođeni plaćanja zakupnine

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić je donio Odluku kojom se mjere pomoći opatijskim gospodarstvenicima, uslijed važećih mjera za suzbijanje pandemije COVID 19, produljuju i za ožujak 2021.
Sukladno prijašnjoj Odluci gradonačelnika zakupci gradskih poslovnih prostora koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost te uslijed važeće odluke Stožera civilne zaštite RH ne rade ili su otvorili samo ugostiteljske terase, no djelatnost ne mogu obavljati u punom obimu bit će oslobođeni obveze plaćanja zakupa poslovnog prostora i za mjesec ožujak 2021. Do kraja ožujka i svim ostalim zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije vrijedi umanjenje zakupnine za 50 %.
Gradonačelnik je donio i Odluku kojom odobrava privremeno korištenje javnih površina na području Grada Opatije bez plaćanja poreza radi organizacija manifestacija humanitarne, kulturne, sportske i ekološke naravi i drugih događanja od interesa za Grad Opatiju. Poreza na korištenje javne površine ovom su Odlukom oslobođene neprofitne udruge, obrazovne ustanove, sportski klubovi i ostale ustanove.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...