Početna - IZDVOJENO - Opatijskim zakupcima cijena najamnine prostora spuštena na 1 kunu
web

Opatijskim zakupcima cijena najamnine prostora spuštena na 1 kunu

Na sjednici vijeća opatijski vijećnici su u utorak odlučili da su prigovori opatijskih gospodarstvenika koji su smješteni uz glavnu ulicu opravdani. Predstavnici gospodarskog sektora uputili su mnogo primjedbi na račun raskopane prometnice zbog koje su izgubili značajne prihode. Tako su vijećnici donijeli privremenu meru subvencioniranja troškova najma poslovnih prostora kako bi na taj način ublažili poslovne gubitke zbog radova.

Tako će najmanina za mjesec ožujak iznositi jednu kunu za sve zakupce poslovnih prostora neovisno o veličini prostora, a odnosi se na prostore smještene uz Ulicu maršala Tita.

Na sjednici su usvojene i izmjene odluke o poticanju gospodarstva, kojoj je dodan stavak prema kojem se u slučajevima dugotrajne onemogućenosti normalnog rada uvjetovanog aktivnostima Grada Opatije, svim zakupcima poslovnih prostora u privatnom vlasništvu smještenih u području zahvaćenom tim aktivnostima, odobrava subvencija zakupnine na čitav iznos najamnine veći od 1 kune mjesečno. Drugim riječima, zakupci privatnih prostora za ožujak će, uz odobrenje gradskih stručnih službi, najamninu za ožujak svojim zakupodavcima platiti u iznosu od 1 kune, dok će ostatak pasti na teret gradskog proračuna.

Prijave za subvencije, uz dostavu sve potrebne dokumentacije, mogu se poslati poštom ili elektronskom poštom na e-mail adresu: lili.apri@opatija.hr, a dodatne informacije bit će tijekom narednih dana objavljene na službenim gradskim stranicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...