Početna - IZDVOJENO - Općina Lovran dodjeljuje pomoć umirovljenicima uoči Uskrsa

Općina Lovran dodjeljuje pomoć umirovljenicima uoči Uskrsa

Iz Općine Lovran uputili su obavijest umirovljenicima na mogućnost dodjele pomoći vezane uz socijalni status umirovljenika sukladno uvjetima utvrđenim u Odluci o socijalnoj skrbi Općine Lovran („Službene novine Općine Lovran“ br. 6/14, 11/16 i 1/19).
Uvjeti za davanje pomoći su prihodovni te uvjet prebivališta. Za ostvarivanje navedenog prava potrebno je podnijeti zahtjev u razdoblju od 01. – 31. ožujka 2021. godine te uz njega priložiti dokumentaciju kojom podnositelj dokazuje da udovoljava uvjetima, a to je:
preslika osobne iskaznice, uvjerenje o prebivalištu za sve članove obitelji (kod zahtjeva za izdavanje iste navesti svrhu izdavanja „prava iz socijalnog programa“ jer se tada ne plaća upravna pristojba), izjava dana pod teretom materijalne i kaznene odgovornosti podnositelja zahtjeva u pogledu prihoda koji ostvaruje (da nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koja mu ne služi za stanovanje, poslovni prostor ili kuću za odmor u Republici Hrvatskoj te da ne ostvaruje pravo na mirovinu iz inozemstva)
Potvrde o prihodima:
– za umirovljenike: obavijest o mirovini ili uvjerenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za mjesec koji prethodi predaji zahtjeva (veljača 2021. godine),
– za zaposlene članove obitelji: platne liste ili potvrda poslodavca o isplaćenom dohotku/naknadi za bolovanje, za mjesec veljača 2021. godine,
– za nezaposlene članove obitelji: potvrda Zavoda za zapošljavanje o evidentiranju ili Rješenje o novčanoj naknadi za vrijeme nezaposlenosti (ukoliko ostvaruje pravo na naknadu), za mjesec veljaču 2021. godine.
Obrazac Zahtjeva za dodjelu pomoći umirovljenicima te Izjavu podnositelja zahtjeva može se preuzeti na web stranici Općine Lovran (www.opcinalovran.hr) ili u službenim prostorijama Općine Lovran.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...