Početna - AUTOMOTO - Opel Karl, novi mali automobil
Opel-Karl-02
web

Opel Karl, novi mali automobil

Novi njemački gradski mališan dopunjuje Opelovu ponudu malih automobila koja je vrlo bogata, možda i najjača u toj klasi. S ponosom su novi Opel Karl nazvali ovim imenom, a dobio ga je u čast jednog od sinova Adama Opela. Kako saznajemo, u prodaju će se pojaviti tijekom ljeta 2015. godine.

Uz Opel Karl, ADAM i novu generaciju Corse, pri čemu su svi predstavljeni u manje od 30 mjeseci, Opel će od sljedeće godine imati najjači portfelj u segmentima minija i malih automobila u svojoj povijesti i jedan od najmlađih na tržištu. Ova nova linija minija i malih automobila ispunit će najrazličitije zahtjeve.

Što se dužine tiče, Corsa ima oko 4 metra, ADAM je kraći i ima 3,7 metara, dok je Opel Adam još manji – samo 3,68 metara! Bez obzira na to, Opelovi stručnjaci u uspjeli u ovog mališana ugraditi petora vrata!

Karlovim imenom odaje se počast jednom sinu Adama Opela, čovjeka koji je 1862. osnovao tvrtku. Dok je Adam pretvorio Opel u jednog od najvećih proizvođača bicikala u Njemačkoj, njegovi su sinovi Carl, Wilhelm i Friedrich 1898. započeli automobilsku avanturu i sljedeće godine proizveli svoj prvi automobil.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Preminuo Duško Paro, veliki opatijski skladatelj!

Duško Paro- r. 26.05.1937. u Pagu-preminuo 19.10.2021. u Rijeci Skladatelj zabavne glazbe,tekstopisac,pjevač,autor brojnih hitova i evergreen pjesama Duško Paro je ...