Početna - IZDVOJENO - Operna diva Natalia Ushakova donirala “Kolibriće”
dnd_donacija24
foto: Grad Opatija

Operna diva Natalia Ushakova donirala “Kolibriće”

Operna pjevačica Natalia Ushakova danas je u prostorijama Društva «Naša djeca» Opatija simbolično uručila donaciju vrijednu 26 tisuća kuna za Igraonicu i radionicu za djecu s teškoćama u razvoju «Kolibrići». Donaciju je primila tajnica DND-a Sanja Škorić, a prisutni su bili gradonačelnik Ivo Dujmić, voditelji «Kolibrića» Ivone i Jadran Rubeša te članovi Dječjeg gradskog vijeća i «Kolibrića».

U dvorcu Esterhazy u austrijskom gradu Eisenstadtu 25. listopada održana je donatorska večera na kojoj je nastupilo desetak poznatih pjevača i plesača koji djeluju u Austriji, a svaki od njih unaprijed je odredio kome će namijeniti svoj dio sredstava. Velika prijateljica Opatije, gospođa Ushakova, na prijedlog gradonačelnika Ive Dujmića sredstva je namijenila «Kolibrićima», pritom promovirajući rad Društva „Naša djeca“ Opatija.
Gošću je u ime članova DND-a pozdravila vijećnica Dječjeg gradskog vijeća Petra Deranja, koja je predstavila rad udruge i Opatiju kao Grad prijatelj djece.
Gradonačelnik Ivo Dujmić zahvalio je donatorici na lijepoj i humanoj gesti.
– Gospođa Ushakova velika je prijateljica Opatije, njoj je, kao i mnogim poznatim Austrijancima još od doba Monarhije, Opatija drugi dom. Ti naši prijatelji najbolje promoviranju naš grad u Beču i u Austriji, istaknuo je gradonačelnik Dujmić te najavio gostovanje operne dive Ushakove na svečanom otvorenju Kulturno turističkog centra uz pratnju orkestra opere HNK Rijeka.
Na donaciji je u ime «Kolibrića» zahvalila tajnica DND-a Sanja Škorić koja je istaknula da će se donirana sredstava upotrijebiti za nabavu opreme za senzornu sobu.
– Nedavno smo uselili u nove prostorije koje ćemo još bolje urediti zahvaljujući Vašoj donaciji. Naš rad s djecom s teškoćama u razvoju kao i rad našeg Dječjeg gradskog vijeća prepoznat je u Opatiji, ali i cijeloj županiji, pa i šire, kazala je Škorić te zahvalila i gradonačelniku što je za donaciju predložio upravo njihovu udrugu.
Operna pjevačica Natalia Ushakova izrazila je zadovoljstvo što može pomoći mališanima i radu opatijske udruge.
– Moja je filozofija da si odrasli uvijek mogu nekako sami pomoći, ali djeca to ne mogu, oni ovise o nama i stoga im mi moramo pomagati. I meni su mnogi pomogli kada sam bila jako mlada, tako da znam koliko ta pomoć znači. U Austriji djeluje udruga «Svjetlo u tami», kojoj često pomažem i za koju smo moji kolege i ja sakupili ove godine 60 tisuća eura te sam na prijedlog gradonačelnika Opatije Ive Dujmića svoj dio od 3.500 eura sakupljen na donatorskoj svečanosti ove udruge, odlučila donirati opatijskim mališanima, kazala je Ushakova naglasivši kako uvijek rado dolazi u Opatiju i voli cijeli ovaj kraj kao i ljude koji su izuzetno ljubazni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...