Početna - IZDVOJENO - Danas kreativna radionica šivanja u prostoru Mjesnog odbora Tošina
usluge-header

Danas kreativna radionica šivanja u prostoru Mjesnog odbora Tošina

Kreativne radionice šivanja održavat će se u prostoru Mjesnog odbora Tošina tijekom studenog, počevši već od sutra, 2. studenog, pa do 20. studenog. Organizator radionice je udruga Merlin koja djeluje već 15 godina, sa sjedištem u Puli i podružnicom u Matuljima.

– Ovo je treća godina održavanja kreativne radionice šivanja, na kojoj će sudionici naučiti koristiti se šivaćim strojem, osnove krojenja i šivanja te izraditi vlastite odjevne predmete. Tečaj je organiziran u manjoj grupi polaznica i polaznika s individualnim pristupom, s puno vježbi, praktičnih primjera i ”trikova” za uspješno i zabavno šivanje, kazala je Sofija Apostolovski, voditeljica radionice.

Tečaj počinje u srijedu, 2. studenog i trajat će od 16.30 do 20 sati. Početnički tečaj krojenja i šivanja traje 30 sati i pruža osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama, te izradu patenta, rukava, okovratnika na osnovu kojih se može dalje napredovati samostalnim radom ili nastaviti napredni tečaj od 30 sati koji obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patenta te krojenja i šivanja sakoa ili jakne sa postavom.

– Radionica je opremljena modernim šivaćim strojevima za sve polaznike, a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje. Za radionicu je potrebno donijeti materijal za izradu željenog odjevnog predmeta. Predavanja i praktični rad će se održavati dva do tri puta tjedno: četvrtak, petak i ponedjeljak popodne od 16.30 do 20 sati, a subotom ujutro od 10 do 14 sati, kazala je Apostolovski.

Za više informacija, svi zainteresirani mogu se (pri)javiti na broj telefona 091/7894-481 i e-mail merlin1@optinet.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...