Početna - IZDVOJENO - Oprez! Voda nije za piće bez prethodnog prokuhavanja!
Rječina
screenshot: Youtube

Oprez! Voda nije za piće bez prethodnog prokuhavanja!

Sva izvorišta u funkciji javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog prstena su zamućena zbog obilne kiše koja pada već nekolika dana, a koja je iznimno jakog inteziteta. Tako su iz riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija preporučili kako se do daljnjeg treba prokuhavati voda za ljudsku potrošnju.

Vodu treba prokuhavati do sljedeće obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi.

Rječina

screenshot: Youtube

Isporučena vode je mikrobiološki ispravna, ali unatoč poduzetim mjerama moguća je njena zamućenost. U koordinaciji sa sanitarnom inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko‐goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ kontinuirano se provodi monitoring zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu i poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi.

I Liburnijske vode izdale su danas priopćenje s preporukom stanovnicima zapadnih dijelova Matulja o prokuhavanju vode za piće. Tu spadaju Frlanska cesta, Put za Živicu, Ulica žrtava fašizma, Ulica braće Milih, Kružni put, Turnić, Ulica Milih Stanka, Antončićeva ulica, Ulica Frana Supila, Ulica Antona Dubrovića, Perasov put, Popovićev put te gornji dio Kastavske ceste – od željezare Lid do Tometića.

Također su najavljeni i  i interventni radovi na vodovodu, koji bi mogli dio korisnika vodovoda ostaviti bez pristupa tekućoj vodi sutra, u srijedu 23. studenog, a riječ je stanovnicima ulica Frana Supila, Perasov put, Antona Dubrovića, Popovićev put, te dijela Kastavske ceste u vremenu od 8.30 do 15.30 sati.

– U slučaju pojave zamućenja vode tijekom radova, potrebno je otvoriti slavinu te vršiti ispiranje cijevi do pojave bistre vode, kazao je Marin Marmilić iz Liburnijskih voda.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...