Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu: prošli tjedan prometne nesreće na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu: prošli tjedan prometne nesreće na prometnicama PGŽ

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 62  prometne nesreće, od kojih su tri bile teže, a 59 lakših.

U prometnim nesrećama  nije bilo smrtno stradalih osoba, pet je osoba teže, a 12 je osoba lakše ozlijeđeno.Materijalna šteta procjenjuje se na oko 554.900 kuna.

U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovalo je pet pješaka, pet stranih državljana, ali i devet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 402 vozača, od kojih je kod njih 42 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog vozača do 0,50 g/kg, a šest vozača je odbilo provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača po 20 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života i u dobi iznad 35. godine života, a devet ih je bilo u dobi  između 18. i 25. godine života.

U proteklom tjednu, 16. studenoga oko 15 sati na matuljskom području zabilježeno je nekoliko prometnih prekršaja koje je počinio 33-godišnji vozač Golfa. Ovaj vozač je pretjecao druga vozila preko neisprekidane crte, zatim kolonu vozila, a pretjecao je i vozila u raskrižju te nije stao na znak policije za zaustavljanje. Zbog ovih prekršaja izrečeno mu je više novčanih kazni te dvije zaštitne mjere.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,35g/kg izmjerena je u Dramlju,  14. studenoga oko 17.10 sati 46-godišnjem državljaninu Italije. Upravljao je osobnim vozilom marke Peugeot, a zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom priveden je u službene prostorije policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...