Početna - IZDVOJENO - Orijent 1919 osvojio kup boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Grobničana

Orijent 1919 osvojio kup boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Grobničana

Nogometaši Orijenta 1919 osvojili su županijski kup boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Grobničana. Orijent 1919 je boljom igrom u nastavku uspio izjednačiti i steći mogućnost iskazati više mirnoće u izvođenju jedanaesteraca.
Orijent 1919 je igrao bez ozlijeđenih Vidasa i Smolčića, Gadže više nije igrač Orijenta 1919 budući da mu je isteknula posudba.
Mimo očekivanja Orijent 1919 se u prvom djelu nije fizički nametnuo, što je značilo da su igrači Grobničana bez problema podnosili intezitet u duelima. Dapače, nakon desetak minuta igrači Grobničana počeli su se osjećati toliko (nad)moćno da je drugoligaš uskoro izledao podređno kao da je četvrtoligaš.
Grobničan je očekivano stajao gusto u svojoj trećini, preskakanje igre dugačkim loptama na zadnju liniju omiljeni su način igre momčadi koja u napadu ima Pilčića i Prtenjaču.
Ključno je bilo da je sa svakim dobivenim duelom očigledno raslo samopouzdanje domaćih igrača, koji su nakon dvadesetak minuta počeli igrati toliko goropadno da se pogodak dogodio kao posljedica klasičnog pritiska.
U 24. minuti Mulac je pod pritiskom u duelu blizu korner-linije neočekivano loptu vratio u igru petom, idealno za Grgića koji se oslobodio pratnje na lijevom boku, iz zatvorene pozicije lijevom nogom pogodio je napadač Grobničana suprotni kut, Berković takve pogotke prima jednom godišnje – 1:0.
U 32. minuti Matković je osvojio tzv. ničiju loptu u kaznenom prostoru, odigrao je u padu Pilčiću, koji je ostao sam na 13 metara od Berkovića.
Napadač Grobničana pokušao je atraktivnim udarcem u padu zatresti mrežu, nije dobro zahvatio loptu pa je zatresao vratnicu.
Grgićev (28) udarac s 18 metara Berković je odgledao, Pilčićev (32) udarac iskosa slijeva Berković je obranio čime nisu iskorištene dvije prilike da se rezultat do odmora promjeni.
Orijent 1919 je u napadu izgledao toliko sporo i jalovo da Srok nije imao nikakvog posla, domaća obrana samo je prvih desetak minuta bila impresionirana napadačima Orijenta 1919.
Nakon toga ni jedan se napadač Orijenta 1919 nije ozbiljno ni približio Sroku, pokušaji s distance bili su bezopasni.
Početkom drugoga dijela privremeni trener Orijenta 1919 Marinko Koljanin primaknuo je Hodžu bliže vrataru Sroku, izašao je Črnko.
Manje se promijenio raspored nego pristup, igrači Orijenta 1919 počeli su polako dizati ritam trke i agresivnost u duelima, kako je vrijeme prolazilo momčad Grobničana sve je više gubila dah.
U 71. minuti Fućak je sa središta igrališta krenuo na nepostavljenu obranu domaćina, koja je stajala previsoko da bi se uspjela vratiti, Monjac je pobjegao desnom stranom i dotrčao do prve vratnice, odigrao je na drugu vratnicu, Hodža je iz blizine zakucao loptu u mrežu – 1:1.
Orijent 1919 je postigao pogodak iz prve izrađene prilike.
Promijenili su se odnosi, obrana domaćina počela je iskazivati slabosti koje je umalo iskoristio Gerc.
U 73. minuti kapetan gostiju lakoćom je prošao Miculinića i Jukića, po sredini je dotrčao do Sroka, koji je pročitao pokušaj “rolanja” i dohvatio loptu!
U 76. minuti Srok je uspio ući u udarac mladom Burulu na lijevoj strani kaznenog prostora, završilo je razdoblje konfuznih reakcija domaćih braniča.
Uspostavio je Grobničan ravnotežu, u 80. minuti umalo je uspostavio drugačiji rezultat.
Grgić je dobio duel s Tadejevićem na rubu kaznenog prostora, izašao ispred Berkovića, koji je u situaciji jedan na jedan obranio mrežu.
Propustio je najopasniji napadač Grobničana meč-loptu, do kraja utakmice jedino je Gerc (89) mogao nešto više učiniti u pokušaju škaricama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...