Početna - IZDVOJENO - Osjetno smanjenje broja prometnih nesreća u PGŽ
foto:pgz

Osjetno smanjenje broja prometnih nesreća u PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je 8. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije na kojoj su iznesena izvješća o radu Savjeta u 2015. godini koja su pripremili članovi Savjeta iz područja i djelatnosti kojim se profesionalno bave, a od važnosti su u sagledavanju sigurnosnog aspekta u cestovnom prometu.

Izvješće o radu Županijskog savjeta u 2015. godini podnio je tajnik Savjeta Zdravko Lisac koji je prezentirao projekte i aktivnosti koji su ostvareni u funkciji povećanja sigurnosti u prometu. Sve aktivnosti provedene su temeljem donijetog Plana i Programom rada za  2015. godinu.

Sinergijom svih sastavnica Županijskog savjeta koje sudjeluju u kreiranju i stvaranju sigurnosno povoljnije klime dobili smo pozitivnu tendenciju stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije.

To je najbolje potvrdilo Izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije u 2015. godini koje je izložio predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić. Iz predočenih podataka tijekom 2015. godine, u odnosu na 2014. godinu, došlo je do osjetnog smanjenja broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba, te najviše do smanjenja broja poginulih osoba.

Uspoređujući  podatke iz 2014. i 2015. godine izneseno je kako je ukupan broj poginulih sudionika u prometu smanjen za 39% (28-17), teže ozlijeđenih za 8,5 % (234-214) te 8,6% lakše ozlijeđenih (779-712).

Članovi Županijskog savjeta jednoglasno su usvojili sva izvješća te su izrazili zadovoljstvo dobrim rezultatima u 2015. godini ali i spremnost da se još angažiranijim radom pozitivni trendovi nastave i u 2016. godini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...