Početna - GOSPODARSTVO - Osnovan riječki ORaH
ORAH RIJEKA

Osnovan riječki ORaH

Rejting ORaH-a je jako dobar, ali ne smijemo se zanositi. U javnosti želimo biti prepoznati po radu, a ne po dojmu, rekla je predsjednica stranke Održivi razvoj Hrvatske Mirela Holy prilikom formiranja riječke podružnice u punoj dvorani Transadrije.

Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) bivše ministrice Mirele Holy sada ima osam gradskih organizacija. Kako se čulo na riječkom skupu, hrvatskoj politici sada nedostaje sadržaj, svi se bore o nevažnim stvarima za građane, a u ORaH-u žele da se politička debata počne voditi na temelju argumenata i političkih programa za rješavanje gospodarstva, o pitanjima ljudskih prava i drugome.

ORaH neće osnivati županijske organizacije jer zbog prethodnih iskustava procjenjuju da bi to bilo nepotrebno opterećenje za stranku. Stranka će djelovati kroz četiri regije, a zapadnu regiju, u kojoj je i Rijeka, čine Primorsko-goranska, Istarska, Karlovačka i Ličko-senjska županija. Za sada se stranka financira isključivo iz članarina i donacija.

U sljedećih šest mjeseci u planu je ustrojiti sve gradske i četiri regionalne organizacije stranke te nakon toga na unutarstranačkim izborima izabrati vodstvo. Do tada će povjerenik ORaH-a za Rijeku biti liječnik Alen ProtićŽelimo okupiti stručnu i kompetentnu ekipu, neopterećenu prošlošću i sadašnjošću, koja će prepoznati riječke potencijale, rekao je Protić.

Glavni tajnik stranke za Rijeku je Boris Bučanac iz 3. maja koji ističe da održivi razvoj kao način života postaje logičan izbor u vremenu u kojem živimo. Među građanima je zavladala letargija i apatija, ali nije sve izgubljeno, kaže Bučanac i dodaje da se radi bolje budućnosti svi trebaju uključiti i angažirati.

Predsjednica stranke Mirela Holy naglasila je da rejting OraH-a prema anketama jako dobar, no da se ne smiju zavaravati, da žele biti prepoznati na temelju politika i programa, a ne na temelju dojma. OraH nije ideološka stranka poput velikih stranaka u Hrvatskoj i neće se osvrtati na teme o ustašama i partizanima, kaže Holy.

radio Rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...