Početna - GOSPODARSTVO - Ukrajina upozorava na rat
FOTO: Reuters

Ukrajina upozorava na rat

Ukrajinske vlasti u subotu su stavile svoje oružane snage u stanje pune borbene pripravnosti nakon što je ruski parlament odobrio slanje vojske u zaštitu ruskih državljana i snaga.

Vlasti su također upozorile Rusiju da će bilo kakva vojna intervencija u zemlji voditi u rat.

Youtube: espreso.tv – UŽIVO

Nakon više od tri sata sastanka s čelnicima sigurnosti i obrane obnašatelj dužnosti predsjednika Oleksander Turčinov je rekao kako nema opravdanja za ono što je nazvao ruskom agresijom protiv njegove zemlje.

“Naredio sam da vojska bude u najvišem stanju pripravnosti, te pojačanje zaštite nuklearnih centrala, zračnih luka i strateških mjesta”, rekao je Turčinov na konferenciji za novinare.

Stojeći pored Turčinova premijer Arsenij Jacenjuk je rekao kako je pozvao Rusiju da vrati svoje vojnike u bazu na Krimu u razgovoru s premijerom Dmitrijem Medvedovim i da je pozvao na razgovore.

“Vojna intervencija bi bila početak rata i kraj bilo kakvih odnosa između Ukrajine i Rusije”, rekao je Jacenjuk novinarima.

Ruski parlament ovlastio je u subotu ruskog predsjednika Vladimira Putina da pošalje vojsku u ukrajinsku krimsku oblast.

Nove vlasti stavile su vojsku u stanje pune borbene pripravnosti nakon što je ruski parlament odobrio slanje vojske u zaštitu ruskih državljana i snaga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...